All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fermentation vinegar and baker's yeasts

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897841" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897841 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvasný ocet a droždí

  • Original language description

    Kvasný ocet je charakterizován na základě svého původu (kvasný líh, hroznové nebo ovocné víno, případně prokvašená sladina). Kvalita a požadavky na ocet jsou popsány jak z hlediska chemického složení, tak i z hlediska senzorických vlastností. V kvasném octu jsou přítomny látky ze suroviny, z přidaných živin důležitých pro činnost octových bakterií, metabolity vznikající při tvorbě octové kyseliny, látky vznikající při zrání a skladování octa. Důležitost octa pro výživu je též diskutována spolu s doporučeními pro zákazníky. Pekařské droždí se produkuje ve dvou druzích: čerstvé (lisované) droždí a sušené vitální droždí. Sušené vitální droždí se vyskytuje ve dvou formách: jako aktivní sušené droždí a jako instantní droždí. Požadavky na kvalitu drožíd jsoustručně diskutovány z hlediska chemického lsožení a senzorických charakteristik. Kromě toho je důležité vyhodnotit i jejich mikrobiologický stav (cizí kvasinky a bakterie) a technologické vlastnosti (mohutnost kynutí a trvanlivost při 35

  • Czech name

    Kvasný ocet a droždí

  • Czech description

    Kvasný ocet je charakterizován na základě svého původu (kvasný líh, hroznové nebo ovocné víno, případně prokvašená sladina). Kvalita a požadavky na ocet jsou popsány jak z hlediska chemického složení, tak i z hlediska senzorických vlastností. V kvasném octu jsou přítomny látky ze suroviny, z přidaných živin důležitých pro činnost octových bakterií, metabolity vznikající při tvorbě octové kyseliny, látky vznikající při zrání a skladování octa. Důležitost octa pro výživu je též diskutována spolu s doporučeními pro zákazníky. Pekařské droždí se produkuje ve dvou druzích: čerstvé (lisované) droždí a sušené vitální droždí. Sušené vitální droždí se vyskytuje ve dvou formách: jako aktivní sušené droždí a jako instantní droždí. Požadavky na kvalitu drožíd jsoustručně diskutovány z hlediska chemického lsožení a senzorických charakteristik. Kromě toho je důležité vyhodnotit i jejich mikrobiologický stav (cizí kvasinky a bakterie) a technologické vlastnosti (mohutnost kynutí a trvanlivost při 35

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Potravinářské zbožíznalství

  • ISBN

    978-80-7418-208-2

  • Number of pages of the result

    7

  • Pages from-to

    340 - 346

  • Number of pages of the book

    425

  • Publisher name

    Key Publishing s.r.o.

  • Place of publication

    Ostrava

  • UT code for WoS chapter