Fermentation vinegar and baker's yeasts
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897841" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897841 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvasný ocet a droždí
Original language description
Kvasný ocet je charakterizován na základě svého původu (kvasný líh, hroznové nebo ovocné víno, případně prokvašená sladina). Kvalita a požadavky na ocet jsou popsány jak z hlediska chemického složení, tak i z hlediska senzorických vlastností. V kvasném octu jsou přítomny látky ze suroviny, z přidaných živin důležitých pro činnost octových bakterií, metabolity vznikající při tvorbě octové kyseliny, látky vznikající při zrání a skladování octa. Důležitost octa pro výživu je též diskutována spolu s doporučeními pro zákazníky. Pekařské droždí se produkuje ve dvou druzích: čerstvé (lisované) droždí a sušené vitální droždí. Sušené vitální droždí se vyskytuje ve dvou formách: jako aktivní sušené droždí a jako instantní droždí. Požadavky na kvalitu drožíd jsoustručně diskutovány z hlediska chemického lsožení a senzorických charakteristik. Kromě toho je důležité vyhodnotit i jejich mikrobiologický stav (cizí kvasinky a bakterie) a technologické vlastnosti (mohutnost kynutí a trvanlivost při 35
Czech name
Kvasný ocet a droždí
Czech description
Kvasný ocet je charakterizován na základě svého původu (kvasný líh, hroznové nebo ovocné víno, případně prokvašená sladina). Kvalita a požadavky na ocet jsou popsány jak z hlediska chemického složení, tak i z hlediska senzorických vlastností. V kvasném octu jsou přítomny látky ze suroviny, z přidaných živin důležitých pro činnost octových bakterií, metabolity vznikající při tvorbě octové kyseliny, látky vznikající při zrání a skladování octa. Důležitost octa pro výživu je též diskutována spolu s doporučeními pro zákazníky. Pekařské droždí se produkuje ve dvou druzích: čerstvé (lisované) droždí a sušené vitální droždí. Sušené vitální droždí se vyskytuje ve dvou formách: jako aktivní sušené droždí a jako instantní droždí. Požadavky na kvalitu drožíd jsoustručně diskutovány z hlediska chemického lsožení a senzorických charakteristik. Kromě toho je důležité vyhodnotit i jejich mikrobiologický stav (cizí kvasinky a bakterie) a technologické vlastnosti (mohutnost kynutí a trvanlivost při 35
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Potravinářské zbožíznalství
ISBN
978-80-7418-208-2
Number of pages of the result
7
Pages from-to
340 - 346
Number of pages of the book
425
Publisher name
Key Publishing s.r.o.
Place of publication
Ostrava
UT code for WoS chapter
—