The rate of percolation extraction of oilseeds: the influence of flake microstructure on capillary flow of solvent and diffusion processes
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898336" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898336 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rychlost perkolační extrakce olejnin: vliv mikrostruktury vloček na kapilární tok rozpouštědla a difuzní pochody
Original language description
Řepkový olej se získává kombinací předlisování a rozpouštědlové extrakce. Složení surového oleje na vstupu do rafinace ovlivňuje zásadním způsobem ztráty neutrálních lipidů (triacylglycerolů), které úzce souvisí s úbytkem povrchově aktivních heterolipidůa doprovodných látek lipidů. Heterolipidy se v průběhu rafinace kvantitativně odstraňují a tím zvyšují ztrátu hlavního produktu - triacylglycerolů. Po extrakci rafinátu zůstává neznámý podíl zbytkového obsahu neutrálních lipidů, heterolipidů a doprovodných látek lipidů. Dostupná časopisecká literatura neposkytuje dostatek informací o mikrostruktuře extrahovaného materiálu v souvislosti s účinností extrakce oleje.
Czech name
Rychlost perkolační extrakce olejnin: vliv mikrostruktury vloček na kapilární tok rozpouštědla a difuzní pochody
Czech description
Řepkový olej se získává kombinací předlisování a rozpouštědlové extrakce. Složení surového oleje na vstupu do rafinace ovlivňuje zásadním způsobem ztráty neutrálních lipidů (triacylglycerolů), které úzce souvisí s úbytkem povrchově aktivních heterolipidůa doprovodných látek lipidů. Heterolipidy se v průběhu rafinace kvantitativně odstraňují a tím zvyšují ztrátu hlavního produktu - triacylglycerolů. Po extrakci rafinátu zůstává neznámý podíl zbytkového obsahu neutrálních lipidů, heterolipidů a doprovodných látek lipidů. Dostupná časopisecká literatura neposkytuje dostatek informací o mikrostruktuře extrahovaného materiálu v souvislosti s účinností extrakce oleje.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník 52. Mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-86238-67-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
80-84
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Praha
Event location
Humpolec
Event date
May 14, 2014
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—