All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The rate of percolation extraction of oilseeds: the influence of flake microstructure on capillary flow of solvent and diffusion processes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898336" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898336 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rychlost perkolační extrakce olejnin: vliv mikrostruktury vloček na kapilární tok rozpouštědla a difuzní pochody

  • Original language description

    Řepkový olej se získává kombinací předlisování a rozpouštědlové extrakce. Složení surového oleje na vstupu do rafinace ovlivňuje zásadním způsobem ztráty neutrálních lipidů (triacylglycerolů), které úzce souvisí s úbytkem povrchově aktivních heterolipidůa doprovodných látek lipidů. Heterolipidy se v průběhu rafinace kvantitativně odstraňují a tím zvyšují ztrátu hlavního produktu - triacylglycerolů. Po extrakci rafinátu zůstává neznámý podíl zbytkového obsahu neutrálních lipidů, heterolipidů a doprovodných látek lipidů. Dostupná časopisecká literatura neposkytuje dostatek informací o mikrostruktuře extrahovaného materiálu v souvislosti s účinností extrakce oleje.

  • Czech name

    Rychlost perkolační extrakce olejnin: vliv mikrostruktury vloček na kapilární tok rozpouštědla a difuzní pochody

  • Czech description

    Řepkový olej se získává kombinací předlisování a rozpouštědlové extrakce. Složení surového oleje na vstupu do rafinace ovlivňuje zásadním způsobem ztráty neutrálních lipidů (triacylglycerolů), které úzce souvisí s úbytkem povrchově aktivních heterolipidůa doprovodných látek lipidů. Heterolipidy se v průběhu rafinace kvantitativně odstraňují a tím zvyšují ztrátu hlavního produktu - triacylglycerolů. Po extrakci rafinátu zůstává neznámý podíl zbytkového obsahu neutrálních lipidů, heterolipidů a doprovodných látek lipidů. Dostupná časopisecká literatura neposkytuje dostatek informací o mikrostruktuře extrahovaného materiálu v souvislosti s účinností extrakce oleje.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník 52. Mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-86238-67-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    80-84

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Humpolec

  • Event date

    May 14, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article