All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus using qPCR

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898495" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898495 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/14:43898495

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvantitativní stanovení Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus pomocí qPCR

  • Original language description

    Molekulární metody jsou stále více používány pro detekci, kvantifikaci a studium mikrobiálních populací v potravinách. Cílem této práce bylo navrhnout metodu založenou na PCR pro kvantitativní stanovení charakteristického druhu jogurtové kultury, L. delbrueckii subsp. bulgaricus, a porovnat ji se standardními plotnovými metodami. Byly navrženy čtyři páry primerů pro L. delbrueckii subsp. bulgaricus, které byly specifické pro geny zodpovědné za produkci enzymů N-acetylmuramidasy a amidasy. Specificita primerů byla testována na pozitivních a negativních kontrolách a PCR eseje byly optimalizovány. Jako specifický pár primerů pro L. delbrueckii subsp. bulgaricus byl vybrán primer kódující N-acetylmuramidasu (Ldb_0224), označený jako LDB0224(1). Byla vyvinuta metoda qPCR pro absolutní kvantifikaci L. delbrueckii subsp. bulgaricus. Tato metoda byla testována v bujonu a komerčně dostupných jogurtech. Stanovení pomocí qPCR a plotnových metod se v bujónu i komerčních jogurtech výrazně lišilo. V

  • Czech name

    Kvantitativní stanovení Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus pomocí qPCR

  • Czech description

    Molekulární metody jsou stále více používány pro detekci, kvantifikaci a studium mikrobiálních populací v potravinách. Cílem této práce bylo navrhnout metodu založenou na PCR pro kvantitativní stanovení charakteristického druhu jogurtové kultury, L. delbrueckii subsp. bulgaricus, a porovnat ji se standardními plotnovými metodami. Byly navrženy čtyři páry primerů pro L. delbrueckii subsp. bulgaricus, které byly specifické pro geny zodpovědné za produkci enzymů N-acetylmuramidasy a amidasy. Specificita primerů byla testována na pozitivních a negativních kontrolách a PCR eseje byly optimalizovány. Jako specifický pár primerů pro L. delbrueckii subsp. bulgaricus byl vybrán primer kódující N-acetylmuramidasu (Ldb_0224), označený jako LDB0224(1). Byla vyvinuta metoda qPCR pro absolutní kvantifikaci L. delbrueckii subsp. bulgaricus. Tato metoda byla testována v bujonu a komerčně dostupných jogurtech. Stanovení pomocí qPCR a plotnových metod se v bujónu i komerčních jogurtech výrazně lišilo. V

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    55-60

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 22, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article