All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of Lactobacillus helveticus and Streptococcus thermophilus in traditional Kazakh cheese made from blend of cow and goat milk using qPCR

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898496" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898496 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/14:43898496

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení Lactobacillus helveticus a Streptococcus thermophilus v tradičních kazašských sýrech vyrobených ze směsi kravského a kozího mléka pomocí qPCR

  • Original language description

    K detekci, identifikaci a kvantifikaci jak patogenů, tak technologicky významných mikroorganismů jsou v současné době používány metody založené na polymerázové řetězové reakci (PCR). Cílem práce bylo kvantifikovat Lactobacillus helveticus a Streptococcusthermophilus v sýrech vyrobených v Kazachstánu. K výrobě sýrů byla použita komerčně dostupná kultura FD-DVS DCC-260 (Christian Hansen), která se skládala z následujících bakterií mléčného kvašení: Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lc. lactis subsp. lactis, Leu. mesenteroides subsp. cremoris, Lc. lactis subsp. diacetylactis, Lb. casei, Lb. helveticus a S. thermophilus. Stanovení Lb. helveticus a S. thermophilus pomocí qPCR bylo provedeno ve třech sýrech vyrobených z kravského mléka a třech sýrech ze směsi kravského a kozího mléka. Byly použity specifické primery pro Lb. helveticus (Jebavá a kol., in press), kterými byla sledována přítomnost genů kódujících peptidoglykan hydrolasy. Pro S. thermophilus byl vybrán primer z odborné litera

  • Czech name

    Stanovení Lactobacillus helveticus a Streptococcus thermophilus v tradičních kazašských sýrech vyrobených ze směsi kravského a kozího mléka pomocí qPCR

  • Czech description

    K detekci, identifikaci a kvantifikaci jak patogenů, tak technologicky významných mikroorganismů jsou v současné době používány metody založené na polymerázové řetězové reakci (PCR). Cílem práce bylo kvantifikovat Lactobacillus helveticus a Streptococcusthermophilus v sýrech vyrobených v Kazachstánu. K výrobě sýrů byla použita komerčně dostupná kultura FD-DVS DCC-260 (Christian Hansen), která se skládala z následujících bakterií mléčného kvašení: Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lc. lactis subsp. lactis, Leu. mesenteroides subsp. cremoris, Lc. lactis subsp. diacetylactis, Lb. casei, Lb. helveticus a S. thermophilus. Stanovení Lb. helveticus a S. thermophilus pomocí qPCR bylo provedeno ve třech sýrech vyrobených z kravského mléka a třech sýrech ze směsi kravského a kozího mléka. Byly použity specifické primery pro Lb. helveticus (Jebavá a kol., in press), kterými byla sledována přítomnost genů kódujících peptidoglykan hydrolasy. Pro S. thermophilus byl vybrán primer z odborné litera

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    155-160

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 22, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article