Optimizing technology of production of jams and fruit spreads with higher levels of nutritionally important substances and sensory
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899408" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899408 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace technologie výroby džemů a ovocných pomazánek s vyšším obsahem nutričně a senzoricky významných látek
Original language description
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Fruta Podivín, a.s (2013 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizovat výrobní postupy a výrobní materiály (obalový materiál). Nové postupy a materiály umožnily zkrátit celý technologický proces výroby ovocných pomazánek a vedly k udržení vysoké kvality, standardnosti a zároveň zmenšily možnost kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizikaspojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Společnost díky inovaci začala vyrábět řadu nových produktů s delší dobou údržnosti se sníženým rizikem kontaminace jak mikrobiální, chemické, tak fyzikální.
Czech name
Optimalizace technologie výroby džemů a ovocných pomazánek s vyšším obsahem nutričně a senzoricky významných látek
Czech description
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Fruta Podivín, a.s (2013 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizovat výrobní postupy a výrobní materiály (obalový materiál). Nové postupy a materiály umožnily zkrátit celý technologický proces výroby ovocných pomazánek a vedly k udržení vysoké kvality, standardnosti a zároveň zmenšily možnost kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizikaspojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Společnost díky inovaci začala vyrábět řadu nových produktů s delší dobou údržnosti se sníženým rizikem kontaminace jak mikrobiální, chemické, tak fyzikální.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2015
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Number of pages
138
Place of publication
—
Publisher/client name
VŠCHT Praha; Fruta Podivín, a.s
Version
—