Effect of the replacement sodium chloride on the properties of the meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899819" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899819 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv náhrady chloridu sodného na vlastnosti masných výrobků
Original language description
Nadměrný příjem sodíku z potravin je možné snížit náhradou chloridu sodného jinými solemi. Cílem práce bylo zjistit, jaký vliv bude mít částečné nahrazení chloridu sodného chloridem draselným nebo mléčnany na technologické a senzorické vlastnosti mělněného masného výrobku Junior. Sledovanými parametry byly barva (L*, a* a b*), síla potřebná na stlačení vzorku o 80 % a senzorické hodnocení. Z naměřených hodnot vyplývá, že je možné částečně nahradit chlorid sodný jinými solemi při zachování požadovaných vlastností výrobku.
Czech name
Vliv náhrady chloridu sodného na vlastnosti masných výrobků
Czech description
Nadměrný příjem sodíku z potravin je možné snížit náhradou chloridu sodného jinými solemi. Cílem práce bylo zjistit, jaký vliv bude mít částečné nahrazení chloridu sodného chloridem draselným nebo mléčnany na technologické a senzorické vlastnosti mělněného masného výrobku Junior. Sledovanými parametry byly barva (L*, a* a b*), síla potřebná na stlačení vzorku o 80 % a senzorické hodnocení. Z naměřených hodnot vyplývá, že je možné částečně nahradit chlorid sodný jinými solemi při zachování požadovaných vlastností výrobku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Additives and Contaminants in Foodstuffs 2015. Zborník vedeckých prác.
ISBN
978-80-89597-32-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
228-232
Publisher name
Slovenská technická univerzita v Bratislave (STU)
Place of publication
Bratislava
Event location
Štrbské Pleso
Event date
Oct 8, 2015
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—