All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of the replacement sodium chloride on the properties of the meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899819" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899819 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv náhrady chloridu sodného na vlastnosti masných výrobků

  • Original language description

    Nadměrný příjem sodíku z potravin je možné snížit náhradou chloridu sodného jinými solemi. Cílem práce bylo zjistit, jaký vliv bude mít částečné nahrazení chloridu sodného chloridem draselným nebo mléčnany na technologické a senzorické vlastnosti mělněného masného výrobku Junior. Sledovanými parametry byly barva (L*, a* a b*), síla potřebná na stlačení vzorku o 80 % a senzorické hodnocení. Z naměřených hodnot vyplývá, že je možné částečně nahradit chlorid sodný jinými solemi při zachování požadovaných vlastností výrobku.

  • Czech name

    Vliv náhrady chloridu sodného na vlastnosti masných výrobků

  • Czech description

    Nadměrný příjem sodíku z potravin je možné snížit náhradou chloridu sodného jinými solemi. Cílem práce bylo zjistit, jaký vliv bude mít částečné nahrazení chloridu sodného chloridem draselným nebo mléčnany na technologické a senzorické vlastnosti mělněného masného výrobku Junior. Sledovanými parametry byly barva (L*, a* a b*), síla potřebná na stlačení vzorku o 80 % a senzorické hodnocení. Z naměřených hodnot vyplývá, že je možné částečně nahradit chlorid sodný jinými solemi při zachování požadovaných vlastností výrobku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Additives and Contaminants in Foodstuffs 2015. Zborník vedeckých prác.

  • ISBN

    978-80-89597-32-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    228-232

  • Publisher name

    Slovenská technická univerzita v Bratislave (STU)

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Štrbské Pleso

  • Event date

    Oct 8, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article