The effect of food processing on the quality of cereal polysaccharides
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900753" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900753 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv výrobních procesů na kvalitu obilných polysacharidů
Original language description
Během technologického zpracování obilovin může docházet ke změnám struktury a fyzikálně-chemických vlastností zásobních a strukturních polysacharidů, což má vliv na technologickou kvalitu a výživovou hodnotu obilné suroviny. V rámci přednášky budou stručně uvedeny vybrané procesy, jako je mletí zrna, extruze mouky, a pečení a stárnutí pekařských výrobků s ohledem na změny struktury škrobu a složek vlákniny během uvedených procesů zpracování obilovin. Změny struktury polysacharidů byly pozorovány pomocískenovací elektronové mikroskopie. Obsah a vlastnosti polysacharidů byly vyhodnoceny tradičními analytickými metodami.
Czech name
Vliv výrobních procesů na kvalitu obilných polysacharidů
Czech description
Během technologického zpracování obilovin může docházet ke změnám struktury a fyzikálně-chemických vlastností zásobních a strukturních polysacharidů, což má vliv na technologickou kvalitu a výživovou hodnotu obilné suroviny. V rámci přednášky budou stručně uvedeny vybrané procesy, jako je mletí zrna, extruze mouky, a pečení a stárnutí pekařských výrobků s ohledem na změny struktury škrobu a složek vlákniny během uvedených procesů zpracování obilovin. Změny struktury polysacharidů byly pozorovány pomocískenovací elektronové mikroskopie. Obsah a vlastnosti polysacharidů byly vyhodnoceny tradičními analytickými metodami.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
QUALIMA 2015
ISBN
978-80-904468-6-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
18-22
Publisher name
Mezos, s.r.o.
Place of publication
Hradec Králové
Event location
Pardubice
Event date
Oct 20, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—