Fortification possibilities of wheat flour by non-traditional products - nopal, chestnut
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900809" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900809 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti fortifikace pšeničné mouky netradičními produkty - nopál, kaštan
Original language description
Přídavky 5-20 % komerční nopálové a kaštanové mouky do pšenično-ječného premixu 70:30 snížily jak číslo poklesu, tak hodnoty Zelenyho testu. Přídavky posílily extenzografickou pružnost těsta a naopak tažnost, což snížilo objemy kvasných plynů i těst během tří fází fermentace. Měrný objem výrobků s rostoucím podílem nopálu klesal až na polovinu, vliv kaštanové mouky nebyl tak výrazný. Senzoricky byla příznivěji hodnocena kaštanová mouka díky nasládlé příchuti. Hodnocení vypichovaných sušenek bylo obdobné jako pečiva, pro praktické použití obou netradičních mouk lze doporučit 10% přídavek.
Czech name
Možnosti fortifikace pšeničné mouky netradičními produkty - nopál, kaštan
Czech description
Přídavky 5-20 % komerční nopálové a kaštanové mouky do pšenično-ječného premixu 70:30 snížily jak číslo poklesu, tak hodnoty Zelenyho testu. Přídavky posílily extenzografickou pružnost těsta a naopak tažnost, což snížilo objemy kvasných plynů i těst během tří fází fermentace. Měrný objem výrobků s rostoucím podílem nopálu klesal až na polovinu, vliv kaštanové mouky nebyl tak výrazný. Senzoricky byla příznivěji hodnocena kaštanová mouka díky nasládlé příchuti. Hodnocení vypichovaných sušenek bylo obdobné jako pečiva, pro praktické použití obou netradičních mouk lze doporučit 10% přídavek.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
QUALIMA 2015
ISBN
978-80-904468-6-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
35-39
Publisher name
Mezos, s.r.o.
Place of publication
Hradec Králové
Event location
Pardubice
Event date
Oct 20, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—