All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fortification possibilities of wheat flour by non-traditional products - nopal, chestnut

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900809" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900809 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti fortifikace pšeničné mouky netradičními produkty - nopál, kaštan

  • Original language description

    Přídavky 5-20 % komerční nopálové a kaštanové mouky do pšenično-ječného premixu 70:30 snížily jak číslo poklesu, tak hodnoty Zelenyho testu. Přídavky posílily extenzografickou pružnost těsta a naopak tažnost, což snížilo objemy kvasných plynů i těst během tří fází fermentace. Měrný objem výrobků s rostoucím podílem nopálu klesal až na polovinu, vliv kaštanové mouky nebyl tak výrazný. Senzoricky byla příznivěji hodnocena kaštanová mouka díky nasládlé příchuti. Hodnocení vypichovaných sušenek bylo obdobné jako pečiva, pro praktické použití obou netradičních mouk lze doporučit 10% přídavek.

  • Czech name

    Možnosti fortifikace pšeničné mouky netradičními produkty - nopál, kaštan

  • Czech description

    Přídavky 5-20 % komerční nopálové a kaštanové mouky do pšenično-ječného premixu 70:30 snížily jak číslo poklesu, tak hodnoty Zelenyho testu. Přídavky posílily extenzografickou pružnost těsta a naopak tažnost, což snížilo objemy kvasných plynů i těst během tří fází fermentace. Měrný objem výrobků s rostoucím podílem nopálu klesal až na polovinu, vliv kaštanové mouky nebyl tak výrazný. Senzoricky byla příznivěji hodnocena kaštanová mouka díky nasládlé příchuti. Hodnocení vypichovaných sušenek bylo obdobné jako pečiva, pro praktické použití obou netradičních mouk lze doporučit 10% přídavek.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    QUALIMA 2015

  • ISBN

    978-80-904468-6-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    35-39

  • Publisher name

    Mezos, s.r.o.

  • Place of publication

    Hradec Králové

  • Event location

    Pardubice

  • Event date

    Oct 20, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article