Comparison grinding effects on structure and properties of flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902972" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902972 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání účinků mletí na strukturu a vlastnosti mouk
Original language description
Moderním trendem v cereální technologii je širší využití mouk z pekařsky dosud méně významných obilovin (ječmen, oves, špalda i žito). Důraz se zároveň klade na mouky s vysokým obsahem vlákniny, případně celozrnné mouky. V rámci experimentu byly zkoumány vzorky mouk vyrobených jak standardními, tak speciálními mlýnskými postupy. Byl analyzován soubor ječných, žitných a ovesných mouk s ohledem na kvalitu a obsah škrobu (poškozené a nepoškozené škrobové granule) a na složky vlákniny. Sledován byl vliv těchto faktorů na pekařské vlastnosti a jakost finálního výrobku.
Czech name
Porovnání účinků mletí na strukturu a vlastnosti mouk
Czech description
Moderním trendem v cereální technologii je širší využití mouk z pekařsky dosud méně významných obilovin (ječmen, oves, špalda i žito). Důraz se zároveň klade na mouky s vysokým obsahem vlákniny, případně celozrnné mouky. V rámci experimentu byly zkoumány vzorky mouk vyrobených jak standardními, tak speciálními mlýnskými postupy. Byl analyzován soubor ječných, žitných a ovesných mouk s ohledem na kvalitu a obsah škrobu (poškozené a nepoškozené škrobové granule) a na složky vlákniny. Sledován byl vliv těchto faktorů na pekařské vlastnosti a jakost finálního výrobku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-968-6
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
138-140
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 23, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—