Cereals in human nutrition 2016. Modern trends in cereal and bakery production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902999" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902999 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě
Original language description
Předkládaná publikace navazuje na soubor publikací vydaných v rámci pracovní skupiny Renesance ječmene v lidské výživě (název pracovní skupiny do roku 2015) a pracovní skupiny Obiloviny v lidské výživě (od roku 2015). V roce 2015 došlo nejen ke změně názvu pracovní skupiny, ale také k rozšíření jejího zaměření a přijetí nových členů. Vedle tematiky ječmene, tj. testování a charakterizace nových potravinářských odrůd ječmene, přípravy kvasů a dalších meziproduktů z ječmene a hledání uplatnění připravených produktů s ječnou složkou, se staronová pracovní skupina začala věnovat novým postupům zpracování obilovin (ječmen, oves, žito, špalda) a pseudoobilovin (pohanka) za účelem produkce nových potravin s přidanou výživovou hodnotou a technologickou funkcí. Pozornost se také zaměřila na podporu výroby chlebů a pečiva s přírodními kvasy. Pro komplexní posouzení kvality potravin je důležitý lékařský pohled. Byli proto osloveni odborníci, aby zhodnotili nutriční aspekty konzumace cereálních výrobků z hlediska zdraví. Pracovní skupina nemá a ani nemůže mít za cíl koordinovat výzkum v uvedených oblastech, měla by být platformou pro výměnu informací, místem setkávání, prostředím pro vzájemnou inspiraci a vytváření týmů pro řešení konkrétních projektů. V příštím roce bychom ji rádi dále rozšířili o členy reprezentující další vědeckovýzkumné instituce, které se našimi tématy zabývají.
Czech name
Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě
Czech description
Předkládaná publikace navazuje na soubor publikací vydaných v rámci pracovní skupiny Renesance ječmene v lidské výživě (název pracovní skupiny do roku 2015) a pracovní skupiny Obiloviny v lidské výživě (od roku 2015). V roce 2015 došlo nejen ke změně názvu pracovní skupiny, ale také k rozšíření jejího zaměření a přijetí nových členů. Vedle tematiky ječmene, tj. testování a charakterizace nových potravinářských odrůd ječmene, přípravy kvasů a dalších meziproduktů z ječmene a hledání uplatnění připravených produktů s ječnou složkou, se staronová pracovní skupina začala věnovat novým postupům zpracování obilovin (ječmen, oves, žito, špalda) a pseudoobilovin (pohanka) za účelem produkce nových potravin s přidanou výživovou hodnotou a technologickou funkcí. Pozornost se také zaměřila na podporu výroby chlebů a pečiva s přírodními kvasy. Pro komplexní posouzení kvality potravin je důležitý lékařský pohled. Byli proto osloveni odborníci, aby zhodnotili nutriční aspekty konzumace cereálních výrobků z hlediska zdraví. Pracovní skupina nemá a ani nemůže mít za cíl koordinovat výzkum v uvedených oblastech, měla by být platformou pro výměnu informací, místem setkávání, prostředím pro vzájemnou inspiraci a vytváření týmů pro řešení konkrétních projektů. V příštím roce bychom ji rádi dále rozšířili o členy reprezentující další vědeckovýzkumné instituce, které se našimi tématy zabývají.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-88019-16-9
Number of pages
66
Publisher name
Potravinářská komora ČR
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—