All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cereals in human nutrition 2016. Modern trends in cereal and bakery production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902999" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902999 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě

  • Original language description

    Předkládaná publikace navazuje na soubor publikací vydaných v rámci pracovní skupiny Renesance ječmene v lidské výživě (název pracovní skupiny do roku 2015) a pracovní skupiny Obiloviny v lidské výživě (od roku 2015). V roce 2015 došlo nejen ke změně názvu pracovní skupiny, ale také k rozšíření jejího zaměření a přijetí nových členů. Vedle tematiky ječmene, tj. testování a charakterizace nových potravinářských odrůd ječmene, přípravy kvasů a dalších meziproduktů z ječmene a hledání uplatnění připravených produktů s ječnou složkou, se staronová pracovní skupina začala věnovat novým postupům zpracování obilovin (ječmen, oves, žito, špalda) a pseudoobilovin (pohanka) za účelem produkce nových potravin s přidanou výživovou hodnotou a technologickou funkcí. Pozornost se také zaměřila na podporu výroby chlebů a pečiva s přírodními kvasy. Pro komplexní posouzení kvality potravin je důležitý lékařský pohled. Byli proto osloveni odborníci, aby zhodnotili nutriční aspekty konzumace cereálních výrobků z hlediska zdraví. Pracovní skupina nemá a ani nemůže mít za cíl koordinovat výzkum v uvedených oblastech, měla by být platformou pro výměnu informací, místem setkávání, prostředím pro vzájemnou inspiraci a vytváření týmů pro řešení konkrétních projektů. V příštím roce bychom ji rádi dále rozšířili o členy reprezentující další vědeckovýzkumné instituce, které se našimi tématy zabývají.

  • Czech name

    Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě

  • Czech description

    Předkládaná publikace navazuje na soubor publikací vydaných v rámci pracovní skupiny Renesance ječmene v lidské výživě (název pracovní skupiny do roku 2015) a pracovní skupiny Obiloviny v lidské výživě (od roku 2015). V roce 2015 došlo nejen ke změně názvu pracovní skupiny, ale také k rozšíření jejího zaměření a přijetí nových členů. Vedle tematiky ječmene, tj. testování a charakterizace nových potravinářských odrůd ječmene, přípravy kvasů a dalších meziproduktů z ječmene a hledání uplatnění připravených produktů s ječnou složkou, se staronová pracovní skupina začala věnovat novým postupům zpracování obilovin (ječmen, oves, žito, špalda) a pseudoobilovin (pohanka) za účelem produkce nových potravin s přidanou výživovou hodnotou a technologickou funkcí. Pozornost se také zaměřila na podporu výroby chlebů a pečiva s přírodními kvasy. Pro komplexní posouzení kvality potravin je důležitý lékařský pohled. Byli proto osloveni odborníci, aby zhodnotili nutriční aspekty konzumace cereálních výrobků z hlediska zdraví. Pracovní skupina nemá a ani nemůže mít za cíl koordinovat výzkum v uvedených oblastech, měla by být platformou pro výměnu informací, místem setkávání, prostředím pro vzájemnou inspiraci a vytváření týmů pro řešení konkrétních projektů. V příštím roce bychom ji rádi dále rozšířili o členy reprezentující další vědeckovýzkumné instituce, které se našimi tématy zabývají.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-88019-16-9

  • Number of pages

    66

  • Publisher name

    Potravinářská komora ČR

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS book