Wheat flour enrichment by non-traditional crop additions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43903002" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43903002 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obohacení pšeničné mouky hladké světlé přídavky netradičních plodin
Original language description
Rozpustná a nerozpustná složka vlákniny je v kompozitech na bázi pšeničné mouky zastoupena diferencovaně. Lupina a chia byly vyhodnoceny jako donory vlákniny s poměrem IDF:SDF blízkým doporučovanému optimu. Lněná vláknina splňuje požadavek na průkazné zvýšení TDF. Největší množství SDF bylo zjištěno ve vzorcích s obsahem ječmene a konopí setého. Nopálová a kaštanová mouka jsou vhodné pro vývoj sortimentu "zdravých" cereálních výrobků. Z technologického i ekonomického hlediska je doporučen přídavek netradičních komponent do 10 % na pšeničnou mouku, kdy kromě vlákniny jsou netradiční recepturní složky donorem také bílkovin, minerálních látek, vitaminů a rostlinných antioxidantů.
Czech name
Obohacení pšeničné mouky hladké světlé přídavky netradičních plodin
Czech description
Rozpustná a nerozpustná složka vlákniny je v kompozitech na bázi pšeničné mouky zastoupena diferencovaně. Lupina a chia byly vyhodnoceny jako donory vlákniny s poměrem IDF:SDF blízkým doporučovanému optimu. Lněná vláknina splňuje požadavek na průkazné zvýšení TDF. Největší množství SDF bylo zjištěno ve vzorcích s obsahem ječmene a konopí setého. Nopálová a kaštanová mouka jsou vhodné pro vývoj sortimentu "zdravých" cereálních výrobků. Z technologického i ekonomického hlediska je doporučen přídavek netradičních komponent do 10 % na pšeničnou mouku, kdy kromě vlákniny jsou netradiční recepturní složky donorem také bílkovin, minerálních látek, vitaminů a rostlinných antioxidantů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Volume of the periodical
156
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
8-11
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—