All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of control systems in fermentative production of ethanol

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43903766" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43903766 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22340/17:43903766

  • Result on the web

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/112-115.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/112-115.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aplikace řídicích systémů při fermentační výrobě ethanolu

  • Original language description

    Článek velmi stručně uvádí příklad aplikace měření a regulace ethanolové fermentace instalované v lihovaru Tereos TTD, a. s., v Dobrovici. Systém z větší části vyvinutý firmou ProjectSoft HK, a.s., byl realizován pro fermentaci jak surové (difúzní) šťávy, tak i pro různé druhy zahuštěných cukerných šťáv (např. černých sirobů). Ve dvou schématech je stručně a názorně ukázán a v textu pak diskutován systém měření a řízení fermentačního procesu. Při tak velkém objemu zpracované suroviny by nebylo možné bez optimálního řízení dosáhnout požadovaných výrobních parametrů

  • Czech name

    Aplikace řídicích systémů při fermentační výrobě ethanolu

  • Czech description

    Článek velmi stručně uvádí příklad aplikace měření a regulace ethanolové fermentace instalované v lihovaru Tereos TTD, a. s., v Dobrovici. Systém z větší části vyvinutý firmou ProjectSoft HK, a.s., byl realizován pro fermentaci jak surové (difúzní) šťávy, tak i pro různé druhy zahuštěných cukerných šťáv (např. černých sirobů). Ve dvou schématech je stručně a názorně ukázán a v textu pak diskutován systém měření a řízení fermentačního procesu. Při tak velkém objemu zpracované suroviny by nebylo možné bez optimálního řízení dosáhnout požadovaných výrobních parametrů

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    133

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    112-115

  • UT code for WoS article

    000398532300009

  • EID of the result in the Scopus database