Use of hop in meat production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913604" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913604 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití chmele v masné výrobě
Original language description
V souvislosti se současnými požadavky na širší použití přírodních látek v potravinách byl studován vliv chmele (Humulus lupulus) na jakost masných výrobků. Různé přídavky chmelových extraktů byly v průmyslových podmínkách vyzkoušeny do tepelně opracovaných masných výrobků. Byly hodnoceny technologické vlastnosti: barva (reflexní spektrofotometrie), pH, aktivita vody, oxidace lipidů (thiobarbiturové číslo) a textura (síla ve střihu podle Warnera a Bratzlera). Masné výrobky byly podrobeny i senzorické analýze. Ze získaných výsledků vyplývá, že chmelové přípravky mohou mít pozitivní vliv na antioxidační stabilitu a organoleptické vlastnosti finálního výrobku.
Czech name
Využití chmele v masné výrobě
Czech description
V souvislosti se současnými požadavky na širší použití přírodních látek v potravinách byl studován vliv chmele (Humulus lupulus) na jakost masných výrobků. Různé přídavky chmelových extraktů byly v průmyslových podmínkách vyzkoušeny do tepelně opracovaných masných výrobků. Byly hodnoceny technologické vlastnosti: barva (reflexní spektrofotometrie), pH, aktivita vody, oxidace lipidů (thiobarbiturové číslo) a textura (síla ve střihu podle Warnera a Bratzlera). Masné výrobky byly podrobeny i senzorické analýze. Ze získaných výsledků vyplývá, že chmelové přípravky mohou mít pozitivní vliv na antioxidační stabilitu a organoleptické vlastnosti finálního výrobku.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
20401 - Chemical engineering (plants, products)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: The development of novel crops to produce of food products with higher nutritional value</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
28
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
27-33
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—