All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of hop in meat production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913604" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913604 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití chmele v masné výrobě

  • Original language description

    V souvislosti se současnými požadavky na širší použití přírodních látek v potravinách byl studován vliv chmele (Humulus lupulus) na jakost masných výrobků. Různé přídavky chmelových extraktů byly v průmyslových podmínkách vyzkoušeny do tepelně opracovaných masných výrobků. Byly hodnoceny technologické vlastnosti: barva (reflexní spektrofotometrie), pH, aktivita vody, oxidace lipidů (thiobarbiturové číslo) a textura (síla ve střihu podle Warnera a Bratzlera). Masné výrobky byly podrobeny i senzorické analýze. Ze získaných výsledků vyplývá, že chmelové přípravky mohou mít pozitivní vliv na antioxidační stabilitu a organoleptické vlastnosti finálního výrobku.

  • Czech name

    Využití chmele v masné výrobě

  • Czech description

    V souvislosti se současnými požadavky na širší použití přírodních látek v potravinách byl studován vliv chmele (Humulus lupulus) na jakost masných výrobků. Různé přídavky chmelových extraktů byly v průmyslových podmínkách vyzkoušeny do tepelně opracovaných masných výrobků. Byly hodnoceny technologické vlastnosti: barva (reflexní spektrofotometrie), pH, aktivita vody, oxidace lipidů (thiobarbiturové číslo) a textura (síla ve střihu podle Warnera a Bratzlera). Masné výrobky byly podrobeny i senzorické analýze. Ze získaných výsledků vyplývá, že chmelové přípravky mohou mít pozitivní vliv na antioxidační stabilitu a organoleptické vlastnosti finálního výrobku.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: The development of novel crops to produce of food products with higher nutritional value</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    27-33

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database