Effect of natural substances on the quality of meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913650" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913650 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv vybraných přírodních látek na kvalitu masných výrobků
Original language description
Nedůvěra k přídatným látkám v masných výrobcích vede k hledání jejich „přírodních“ náhrad. Zkoušejí se rostlinné extrakty a produkty fermentace, které mohou sloužit jako antioxidanty či antimikrobní látky a přispívat k bezpečnosti výrobků i zachování či zlepšení jejich technologických i organoleptických vlastností a zejména údržnosti. Badatelé zkoušeli plodiny pro nás více či méně exotické, většinou vždy takové, které v jejich místě jsou běžné. Jednou z nich je i chmel a preparáty z něj vyrobené, které byly vyzkoušeny v některých potravinách.
Czech name
Vliv vybraných přírodních látek na kvalitu masných výrobků
Czech description
Nedůvěra k přídatným látkám v masných výrobcích vede k hledání jejich „přírodních“ náhrad. Zkoušejí se rostlinné extrakty a produkty fermentace, které mohou sloužit jako antioxidanty či antimikrobní látky a přispívat k bezpečnosti výrobků i zachování či zlepšení jejich technologických i organoleptických vlastností a zejména údržnosti. Badatelé zkoušeli plodiny pro nás více či méně exotické, většinou vždy takové, které v jejich místě jsou běžné. Jednou z nich je i chmel a preparáty z něj vyrobené, které byly vyzkoušeny v některých potravinách.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
20401 - Chemical engineering (plants, products)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: The development of novel crops to produce of food products with higher nutritional value</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
HYGIENA ALIMENTORUM XXXVIII - BEZPEČNOSŤ MÄSA A MÄSOVÝCH VÝROBKOV V HĽADANÍ TRADIČNEJ KVALITY
ISBN
978-80-8077-534-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
205-209
Publisher name
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské pleso
Event date
May 17, 2017
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—