Fermentation processes in modern bread technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915580" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915580 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22350/18:43915580
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvasné procesy v moderní pekárenské technologii
Original language description
Fermentační procesy provázejí zpracování obilovin pro lidskou výživu od jeho počátků na přelomu paleolitu a neolitu. Spontánně vyvedený třístupňový žitný kvas se dnes používá spíše okrajově, ale kvasy vedené ze startovacích kultur, kterých výrobci nabízejí stále širší sortiment, cíleně pro různé druhy a typy pečiva, ale také pro různé obiloviny a další plodiny, mají před sebou velkou budoucnost. A technologická zařízení pro výrobu kvasů a kvasných stupňů se vyvíjejí paralelně také. Tak aby umožňovaly široké možnosti řízení kvasných procesů a modifikaci složení jejich produktů cílené pro různé typy chleba, pečiva i dalších cereálních výrobků.
Czech name
Kvasné procesy v moderní pekárenské technologii
Czech description
Fermentační procesy provázejí zpracování obilovin pro lidskou výživu od jeho počátků na přelomu paleolitu a neolitu. Spontánně vyvedený třístupňový žitný kvas se dnes používá spíše okrajově, ale kvasy vedené ze startovacích kultur, kterých výrobci nabízejí stále širší sortiment, cíleně pro různé druhy a typy pečiva, ale také pro různé obiloviny a další plodiny, mají před sebou velkou budoucnost. A technologická zařízení pro výrobu kvasů a kvasných stupňů se vyvíjejí paralelně také. Tak aby umožňovaly široké možnosti řízení kvasných procesů a modifikaci složení jejich produktů cílené pro různé typy chleba, pečiva i dalších cereálních výrobků.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinářská revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Volume of the periodical
4
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
24-26
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—