All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fermentation processes in modern bread technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915580" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915580 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22350/18:43915580

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvasné procesy v moderní pekárenské technologii

  • Original language description

    Fermentační procesy provázejí zpracování obilovin pro lidskou výživu od jeho počátků na přelomu paleolitu a neolitu. Spontánně vyvedený třístupňový žitný kvas se dnes používá spíše okrajově, ale kvasy vedené ze startovacích kultur, kterých výrobci nabízejí stále širší sortiment, cíleně pro různé druhy a typy pečiva, ale také pro různé obiloviny a další plodiny, mají před sebou velkou budoucnost. A technologická zařízení pro výrobu kvasů a kvasných stupňů se vyvíjejí paralelně také. Tak aby umožňovaly široké možnosti řízení kvasných procesů a modifikaci složení jejich produktů cílené pro různé typy chleba, pečiva i dalších cereálních výrobků.

  • Czech name

    Kvasné procesy v moderní pekárenské technologii

  • Czech description

    Fermentační procesy provázejí zpracování obilovin pro lidskou výživu od jeho počátků na přelomu paleolitu a neolitu. Spontánně vyvedený třístupňový žitný kvas se dnes používá spíše okrajově, ale kvasy vedené ze startovacích kultur, kterých výrobci nabízejí stále širší sortiment, cíleně pro různé druhy a typy pečiva, ale také pro různé obiloviny a další plodiny, mají před sebou velkou budoucnost. A technologická zařízení pro výrobu kvasů a kvasných stupňů se vyvíjejí paralelně také. Tak aby umožňovaly široké možnosti řízení kvasných procesů a modifikaci složení jejich produktů cílené pro různé typy chleba, pečiva i dalších cereálních výrobků.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    4

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    24-26

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database