Sourdough in bread technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43923910" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43923910 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2022/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvasy v pekárenské technologii
Original language description
V článku je uvedeno rozdělení chlebů (kvasový/kváskový, s kvasem, kvasového typu, tradiční kvasový) na základě legislativních požadavků vyhlášky MZe č. 18/2020 Sb. Jsou shrnuty základní termíny týkající se cereální fermentace a kvasů. Také je uveden vliv přídavku kvasů a vliv sloučenin vzniklých během fermentace na kvalitu pekařských výrobků.
Czech name
Kvasy v pekárenské technologii
Czech description
V článku je uvedeno rozdělení chlebů (kvasový/kváskový, s kvasem, kvasového typu, tradiční kvasový) na základě legislativních požadavků vyhlášky MZe č. 18/2020 Sb. Jsou shrnuty základní termíny týkající se cereální fermentace a kvasů. Také je uveden vliv přídavku kvasů a vliv sloučenin vzniklých během fermentace na kvalitu pekařských výrobků.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
3
Issue of the periodical within the volume
2022
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
7-8
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—