Influence of linseed production year on characteristics of composite flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915607" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915607 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22810/18:43915607
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv ročníku pěstování lnu setého na charakteristiky kompozitní směsi pšeničné mouky a lněné vlákniny
Original language description
Různé typy lněného vlákniny (LV) ze semen odrůd Amon, Raciol a Recital (sklizně 2015, 2016) byly testovány ve směsích s pšeničnou moukou (přídavky 2,5 a 5,0%). Účinky všech typů a přídavků na hodnoty Zeleny testu a čísla poklesu byly spíše nevýznamné. Farinografické křivky se lišily podle typu lněné vlákniny. Vliv na vaznost vody jsou spojeny s dílčím změknutím těsta během hnětení a přehnětení. Výsledky extenzagrafického testu vykazují změny v elasticitě a tažnosti těsta v důsledku snížení obsahu lepkových bílkovin. Profily amylografické zkoušky byl významně odlišné podle typu lnu, ky se projevily různé polysacharidy pšenice a lnu. Podle PCA má očník sklizně nejdůležitější vliv na technologické chování kompozitů a rovněž na kvalitě připravených cereálních výrobků.
Czech name
Vliv ročníku pěstování lnu setého na charakteristiky kompozitní směsi pšeničné mouky a lněné vlákniny
Czech description
Různé typy lněného vlákniny (LV) ze semen odrůd Amon, Raciol a Recital (sklizně 2015, 2016) byly testovány ve směsích s pšeničnou moukou (přídavky 2,5 a 5,0%). Účinky všech typů a přídavků na hodnoty Zeleny testu a čísla poklesu byly spíše nevýznamné. Farinografické křivky se lišily podle typu lněné vlákniny. Vliv na vaznost vody jsou spojeny s dílčím změknutím těsta během hnětení a přehnětení. Výsledky extenzagrafického testu vykazují změny v elasticitě a tažnosti těsta v důsledku snížení obsahu lepkových bílkovin. Profily amylografické zkoušky byl významně odlišné podle typu lnu, ky se projevily různé polysacharidy pšenice a lnu. Podle PCA má očník sklizně nejdůležitější vliv na technologické chování kompozitů a rovněž na kvalitě připravených cereálních výrobků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-542-8
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
7
Pages from-to
36-42
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 28, 2018
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—