All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of the production year of linseed on the characteristics of cereal products from a mixture of wheat flour and linseed fiber

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915608" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915608 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/18:43915608

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv ročníku pěstování lnu setého na charakteristiky cereálních výrobku ze směsi pšeničné mouky a lněné vlákniny

  • Original language description

    Různé typy lněné vlákniny (LV) připravené z odrůd Amon, Raciol a Recitál (sklizně 2015 a 2016) byly testovány ve směsích s pšeničnou moukou (přídavky 2,5 a 5,0%). Vliv všech typů LV a přídavků na hodnoty Zelenyho testu a čísla poklesu byly spíše nevýznamné. Vyšší podíly alternativního produktu znamenaly nižší hodnoty zmíněných analytických testů. Měrné objemy variant obohaceného pečiva byly srovnatelné s kontrolním pšeničným pečivem, ale bulky měly horší klenutí. Kvalita upravených sušenek se mezi zlstou a hnědou LV významně nelišila, jako senzoricky přijatelné byly hodnoceny sušenky s nejvyšší dávkou LV. Rok produkce lnu má podle PCA nejdůležitější vliv na připravenou kvalitu cereálních výrobků.

  • Czech name

    Vliv ročníku pěstování lnu setého na charakteristiky cereálních výrobku ze směsi pšeničné mouky a lněné vlákniny

  • Czech description

    Různé typy lněné vlákniny (LV) připravené z odrůd Amon, Raciol a Recitál (sklizně 2015 a 2016) byly testovány ve směsích s pšeničnou moukou (přídavky 2,5 a 5,0%). Vliv všech typů LV a přídavků na hodnoty Zelenyho testu a čísla poklesu byly spíše nevýznamné. Vyšší podíly alternativního produktu znamenaly nižší hodnoty zmíněných analytických testů. Měrné objemy variant obohaceného pečiva byly srovnatelné s kontrolním pšeničným pečivem, ale bulky měly horší klenutí. Kvalita upravených sušenek se mezi zlstou a hnědou LV významně nelišila, jako senzoricky přijatelné byly hodnoceny sušenky s nejvyšší dávkou LV. Rok produkce lnu má podle PCA nejdůležitější vliv na připravenou kvalitu cereálních výrobků.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-542-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    134-139

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 28, 2018

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article