Influence of the production year of linseed on the characteristics of cereal products from a mixture of wheat flour and linseed fiber
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43915608" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43915608 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22810/18:43915608
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv ročníku pěstování lnu setého na charakteristiky cereálních výrobku ze směsi pšeničné mouky a lněné vlákniny
Original language description
Různé typy lněné vlákniny (LV) připravené z odrůd Amon, Raciol a Recitál (sklizně 2015 a 2016) byly testovány ve směsích s pšeničnou moukou (přídavky 2,5 a 5,0%). Vliv všech typů LV a přídavků na hodnoty Zelenyho testu a čísla poklesu byly spíše nevýznamné. Vyšší podíly alternativního produktu znamenaly nižší hodnoty zmíněných analytických testů. Měrné objemy variant obohaceného pečiva byly srovnatelné s kontrolním pšeničným pečivem, ale bulky měly horší klenutí. Kvalita upravených sušenek se mezi zlstou a hnědou LV významně nelišila, jako senzoricky přijatelné byly hodnoceny sušenky s nejvyšší dávkou LV. Rok produkce lnu má podle PCA nejdůležitější vliv na připravenou kvalitu cereálních výrobků.
Czech name
Vliv ročníku pěstování lnu setého na charakteristiky cereálních výrobku ze směsi pšeničné mouky a lněné vlákniny
Czech description
Různé typy lněné vlákniny (LV) připravené z odrůd Amon, Raciol a Recitál (sklizně 2015 a 2016) byly testovány ve směsích s pšeničnou moukou (přídavky 2,5 a 5,0%). Vliv všech typů LV a přídavků na hodnoty Zelenyho testu a čísla poklesu byly spíše nevýznamné. Vyšší podíly alternativního produktu znamenaly nižší hodnoty zmíněných analytických testů. Měrné objemy variant obohaceného pečiva byly srovnatelné s kontrolním pšeničným pečivem, ale bulky měly horší klenutí. Kvalita upravených sušenek se mezi zlstou a hnědou LV významně nelišila, jako senzoricky přijatelné byly hodnoceny sušenky s nejvyšší dávkou LV. Rok produkce lnu má podle PCA nejdůležitější vliv na připravenou kvalitu cereálních výrobků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Production and complex gentle processing of flaxseed and its application in new functional foods</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-542-8
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
7
Pages from-to
134-139
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 28, 2018
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—