Fermented vegetables
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916253" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916253 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvašená zelenina
Original language description
Mléčným kvašením se připravují potraviny ze zeleniny a ovoce, které se konzumují na celém světě. Výhodou této přípravy je konzervační účinek vzniklých produktů a prodloužení trvanlivosti takto upravené potraviny. Tyto potraviny jsou i ceněné díky svým výživovým vlastnostem a produktům mléčného kvašení, které při přípravě vznikají, jako jsou kyseliny mléčná a octová, biomasa mléčných bakterií apod. Bonusy, které přináší tato úprava, jsou pro konzumenta dosti významné. I inovace v této oblasti, jako je například obohacení o určité probiotické kmeny skrývá velký potenciál.
Czech name
Kvašená zelenina
Czech description
Mléčným kvašením se připravují potraviny ze zeleniny a ovoce, které se konzumují na celém světě. Výhodou této přípravy je konzervační účinek vzniklých produktů a prodloužení trvanlivosti takto upravené potraviny. Tyto potraviny jsou i ceněné díky svým výživovým vlastnostem a produktům mléčného kvašení, které při přípravě vznikají, jako jsou kyseliny mléčná a octová, biomasa mléčných bakterií apod. Bonusy, které přináší tato úprava, jsou pro konzumenta dosti významné. I inovace v této oblasti, jako je například obohacení o určité probiotické kmeny skrývá velký potenciál.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2018
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
64-67
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—