All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Characterization rape honey based on a profile of volatiles

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917356" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917356 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2018.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2018.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Charakterizace řepkového medu na základě profilu těkavých látek

  • Original language description

    Hodnocení autenticity medu je často spojováno s ověřením jeho botanického původu. Nejčastějším jednodruhovým květovým medem v České republice je med řepkový, neboť je brukev řepka olejka (Brassica napus) pěstována ve velkém množství jako olejnina. Řepkový med je charakteristický rychlou krystalizací a specifickými senzorickými vlastnostmi. Chuť a vůně tohoto medu je nejčastěji popisována jako jemně aromatická až neutrální. Tato studie se zabývá charakterizací řepkového medu, zejména nalezením těkavých látek vhodných pro ověření botanického původu. Pro stanovení významných těkavých látek byla využita technika plynové chromatografie s olfaktometrickým detektorem. Potvrzení botanického původu řepkových medů bylo provedeno pomocí pylové analýzy. V rámci měření byly zhodnoceny klíčové senzorické sloučeniny a dále byly profily těkavých sloučenin zpracovány pomocí vícerozměrných statistických metod.

  • Czech name

    Charakterizace řepkového medu na základě profilu těkavých látek

  • Czech description

    Hodnocení autenticity medu je často spojováno s ověřením jeho botanického původu. Nejčastějším jednodruhovým květovým medem v České republice je med řepkový, neboť je brukev řepka olejka (Brassica napus) pěstována ve velkém množství jako olejnina. Řepkový med je charakteristický rychlou krystalizací a specifickými senzorickými vlastnostmi. Chuť a vůně tohoto medu je nejčastěji popisována jako jemně aromatická až neutrální. Tato studie se zabývá charakterizací řepkového medu, zejména nalezením těkavých látek vhodných pro ověření botanického původu. Pro stanovení významných těkavých látek byla využita technika plynové chromatografie s olfaktometrickým detektorem. Potvrzení botanického původu řepkových medů bylo provedeno pomocí pylové analýzy. V rámci měření byly zhodnoceny klíčové senzorické sloučeniny a dále byly profily těkavých sloučenin zpracovány pomocí vícerozměrných statistických metod.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7592-029-4

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

    1802-1433

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    27-31

  • Publisher name

    VŠCHT + VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 28, 2018

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article