All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Baobab: a source of unconventional fiber with benefits for consumers

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43917836" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43917836 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/19:43917836

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Baobab: zdroj netradiční vlákniny s přínosem pro spotřebitele

  • Original language description

    Přídavky baobabové mouky do pšeničné hladké ovlivnily charakteristiky pšeničného těsta a pečiva. Za pozitivní lze označit vyšší vaznost vody, ale pokles tolerance těsta vůči přehnětení. Recepturní podíl 5 % na pšeničnou mouku byly hodnoceny jako vyhovující s ohledem na spotřebitelské požadavky. Výrobky s přídavky baobabu jsou však ve srovnání s pšeničným pečivem mírně nasládlé s ovocnou vůní, tedy mohou rozšířit nabídku o cereální netradiční druh s vyšším obsahem vlákniny

  • Czech name

    Baobab: zdroj netradiční vlákniny s přínosem pro spotřebitele

  • Czech description

    Přídavky baobabové mouky do pšeničné hladké ovlivnily charakteristiky pšeničného těsta a pečiva. Za pozitivní lze označit vyšší vaznost vody, ale pokles tolerance těsta vůči přehnětení. Recepturní podíl 5 % na pšeničnou mouku byly hodnoceny jako vyhovující s ohledem na spotřebitelské požadavky. Výrobky s přídavky baobabu jsou však ve srovnání s pšeničným pečivem mírně nasládlé s ovocnou vůní, tedy mohou rozšířit nabídku o cereální netradiční druh s vyšším obsahem vlákniny

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Pekař a cukrář

  • ISSN

    1213-2403

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    XXIX

  • Issue of the periodical within the volume

    8

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    24-25

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database