Baobab: a source of unconventional fiber with benefits for consumers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43917836" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43917836 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22810/19:43917836
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Baobab: zdroj netradiční vlákniny s přínosem pro spotřebitele
Original language description
Přídavky baobabové mouky do pšeničné hladké ovlivnily charakteristiky pšeničného těsta a pečiva. Za pozitivní lze označit vyšší vaznost vody, ale pokles tolerance těsta vůči přehnětení. Recepturní podíl 5 % na pšeničnou mouku byly hodnoceny jako vyhovující s ohledem na spotřebitelské požadavky. Výrobky s přídavky baobabu jsou však ve srovnání s pšeničným pečivem mírně nasládlé s ovocnou vůní, tedy mohou rozšířit nabídku o cereální netradiční druh s vyšším obsahem vlákniny
Czech name
Baobab: zdroj netradiční vlákniny s přínosem pro spotřebitele
Czech description
Přídavky baobabové mouky do pšeničné hladké ovlivnily charakteristiky pšeničného těsta a pečiva. Za pozitivní lze označit vyšší vaznost vody, ale pokles tolerance těsta vůči přehnětení. Recepturní podíl 5 % na pšeničnou mouku byly hodnoceny jako vyhovující s ohledem na spotřebitelské požadavky. Výrobky s přídavky baobabu jsou však ve srovnání s pšeničným pečivem mírně nasládlé s ovocnou vůní, tedy mohou rozšířit nabídku o cereální netradiční druh s vyšším obsahem vlákniny
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Volume of the periodical
XXIX
Issue of the periodical within the volume
8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
24-25
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—