All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A comparison of methods for determination of isocitric acid content in selected fruit and vegetable products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918202" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918202 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání metod stanovení obsahu kyseliny isocitronové ve vybraných ovocných a zeleninových produktech

  • Original language description

    Pro posouzení autenticity a kvality ovocných a zeleninových produktů (nejčastěji citrusových šťáv) se používá jako marker kyselina D-isocitronová. Zvýšený poměr kyseliny citronové ku této kyselině rovněž slouží jako indikátor falšování ovocných (případně zeleninových) šťáv nepovoleným/nedeklarovaným přikyselením. Cílem práce bylo zvolit nejvhodnější metodu pro stanovení kyseliny D-isocitronové ve vybraných produktech z ovoce a zeleniny – pomerančové šťávy, jahodového džemu a kečupu. Ověřovány a porovnávány byly tyto metody: dva enzymové sety (ES) a dva systémy kapilární isotachoforézy (CITP).

  • Czech name

    Porovnání metod stanovení obsahu kyseliny isocitronové ve vybraných ovocných a zeleninových produktech

  • Czech description

    Pro posouzení autenticity a kvality ovocných a zeleninových produktů (nejčastěji citrusových šťáv) se používá jako marker kyselina D-isocitronová. Zvýšený poměr kyseliny citronové ku této kyselině rovněž slouží jako indikátor falšování ovocných (případně zeleninových) šťáv nepovoleným/nedeklarovaným přikyselením. Cílem práce bylo zvolit nejvhodnější metodu pro stanovení kyseliny D-isocitronové ve vybraných produktech z ovoce a zeleniny – pomerančové šťávy, jahodového džemu a kečupu. Ověřovány a porovnávány byly tyto metody: dva enzymové sety (ES) a dva systémy kapilární isotachoforézy (CITP).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin - XLIX: Lenfeldovy a HökIovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-828-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    272-275

  • Publisher name

    VFU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 16, 2019

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article