A comparison of methods for determination of isocitric acid content in selected fruit and vegetable products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918202" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918202 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Lenfeldovy_a_Hoklovy_dny_2019_Prednasky_a_postery_cd.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Porovnání metod stanovení obsahu kyseliny isocitronové ve vybraných ovocných a zeleninových produktech
Original language description
Pro posouzení autenticity a kvality ovocných a zeleninových produktů (nejčastěji citrusových šťáv) se používá jako marker kyselina D-isocitronová. Zvýšený poměr kyseliny citronové ku této kyselině rovněž slouží jako indikátor falšování ovocných (případně zeleninových) šťáv nepovoleným/nedeklarovaným přikyselením. Cílem práce bylo zvolit nejvhodnější metodu pro stanovení kyseliny D-isocitronové ve vybraných produktech z ovoce a zeleniny – pomerančové šťávy, jahodového džemu a kečupu. Ověřovány a porovnávány byly tyto metody: dva enzymové sety (ES) a dva systémy kapilární isotachoforézy (CITP).
Czech name
Porovnání metod stanovení obsahu kyseliny isocitronové ve vybraných ovocných a zeleninových produktech
Czech description
Pro posouzení autenticity a kvality ovocných a zeleninových produktů (nejčastěji citrusových šťáv) se používá jako marker kyselina D-isocitronová. Zvýšený poměr kyseliny citronové ku této kyselině rovněž slouží jako indikátor falšování ovocných (případně zeleninových) šťáv nepovoleným/nedeklarovaným přikyselením. Cílem práce bylo zvolit nejvhodnější metodu pro stanovení kyseliny D-isocitronové ve vybraných produktech z ovoce a zeleniny – pomerančové šťávy, jahodového džemu a kečupu. Ověřovány a porovnávány byly tyto metody: dva enzymové sety (ES) a dva systémy kapilární isotachoforézy (CITP).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin - XLIX: Lenfeldovy a HökIovy dny
ISBN
978-80-7305-828-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
272-275
Publisher name
VFU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 16, 2019
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—