All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Trends in cereal chemistry and technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918841" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918841 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22350/19:43918841

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Trendy v cereální chemii a technologii

  • Original language description

    V článku jsou zmíněny současné trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru v ČR. Je zmíněn výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok). Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků, výrobků ze žita, ječmene a dalších minoritních obilovin. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů je možné s úspěchem připravit výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.

  • Czech name

    Trendy v cereální chemii a technologii

  • Czech description

    V článku jsou zmíněny současné trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru v ČR. Je zmíněn výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok). Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků, výrobků ze žita, ječmene a dalších minoritních obilovin. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů je možné s úspěchem připravit výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10700 - Other natural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    16

  • Issue of the periodical within the volume

    1 (únor)

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    21-23

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database