All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Actual trends in cereal technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921822" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921822 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.bezpecnostpotravin.cz/kategorie/potravinarska-revue.aspx" target="_blank" >https://www.bezpecnostpotravin.cz/kategorie/potravinarska-revue.aspx</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Současné trendy v cereální technologii

  • Original language description

    V článku jsou zmíněny aktuální trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru ve světě a v ČR. Je stručně uveden výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok) a produktů z nich vyrobených. Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů (jemně mleté mouky, hydrotermická úprava zrna, řízené postupy fermentace zrna a mouky apod.) je možné připravit vyhovující pekařské výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.

  • Czech name

    Současné trendy v cereální technologii

  • Czech description

    V článku jsou zmíněny aktuální trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru ve světě a v ČR. Je stručně uveden výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok) a produktů z nich vyrobených. Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů (jemně mleté mouky, hydrotermická úprava zrna, řízené postupy fermentace zrna a mouky apod.) je možné připravit vyhovující pekařské výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    1

  • Issue of the periodical within the volume

    11.02.2020

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    24-26

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database