Actual trends in cereal technology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921822" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921822 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.bezpecnostpotravin.cz/kategorie/potravinarska-revue.aspx" target="_blank" >https://www.bezpecnostpotravin.cz/kategorie/potravinarska-revue.aspx</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Současné trendy v cereální technologii
Original language description
V článku jsou zmíněny aktuální trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru ve světě a v ČR. Je stručně uveden výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok) a produktů z nich vyrobených. Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů (jemně mleté mouky, hydrotermická úprava zrna, řízené postupy fermentace zrna a mouky apod.) je možné připravit vyhovující pekařské výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.
Czech name
Současné trendy v cereální technologii
Czech description
V článku jsou zmíněny aktuální trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru ve světě a v ČR. Je stručně uveden výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok) a produktů z nich vyrobených. Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů (jemně mleté mouky, hydrotermická úprava zrna, řízené postupy fermentace zrna a mouky apod.) je možné připravit vyhovující pekařské výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Potravinářská revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Volume of the periodical
1
Issue of the periodical within the volume
11.02.2020
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
24-26
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—