Bacteriophages and their application in food production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919060" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919060 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Bakteriofágy a jejich aplikace při výrobě potravin
Original language description
Využití bakteriofágů v potravinářství může být opravdu široké. Výzkumy, prováděné v této oblasti jsou zaměřeny nejen na živočišné produkty tedy na maso, mléko a vejce, ale i na potraviny rostlinného původu a to jak na produkty tepelně opracované, tak i neopracované určené k přímé konzumaci. Bakteriofágy jsou součástí antimikrobiálních obalů, stejně jako prostředků sloužících k ošetřování povrchů výrobních zařízení v potravinářství. Největší důraz je kladen na potlačení bakterií patogenních a kazících. Mezi hlavní patogeny související s potravinami patří tzv. „velká čtyřka“, ke které patří: Listeria monocytogenes, Salmonella, Campylobacter a patogenní Escherichia coli.
Czech name
Bakteriofágy a jejich aplikace při výrobě potravin
Czech description
Využití bakteriofágů v potravinářství může být opravdu široké. Výzkumy, prováděné v této oblasti jsou zaměřeny nejen na živočišné produkty tedy na maso, mléko a vejce, ale i na potraviny rostlinného původu a to jak na produkty tepelně opracované, tak i neopracované určené k přímé konzumaci. Bakteriofágy jsou součástí antimikrobiálních obalů, stejně jako prostředků sloužících k ošetřování povrchů výrobních zařízení v potravinářství. Největší důraz je kladen na potlačení bakterií patogenních a kazících. Mezi hlavní patogeny související s potravinami patří tzv. „velká čtyřka“, ke které patří: Listeria monocytogenes, Salmonella, Campylobacter a patogenní Escherichia coli.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910028" target="_blank" >QK1910028: Biocontrol of selected potato pathogenic bacteria</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2019
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
145-147
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—