All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Bacteriophages and their application in food production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919060" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919060 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bakteriofágy a jejich aplikace při výrobě potravin

  • Original language description

    Využití bakteriofágů v potravinářství může být opravdu široké. Výzkumy, prováděné v této oblasti jsou zaměřeny nejen na živočišné produkty tedy na maso, mléko a vejce, ale i na potraviny rostlinného původu a to jak na produkty tepelně opracované, tak i neopracované určené k přímé konzumaci. Bakteriofágy jsou součástí antimikrobiálních obalů, stejně jako prostředků sloužících k ošetřování povrchů výrobních zařízení v potravinářství. Největší důraz je kladen na potlačení bakterií patogenních a kazících. Mezi hlavní patogeny související s potravinami patří tzv. „velká čtyřka“, ke které patří: Listeria monocytogenes, Salmonella, Campylobacter a patogenní Escherichia coli.

  • Czech name

    Bakteriofágy a jejich aplikace při výrobě potravin

  • Czech description

    Využití bakteriofágů v potravinářství může být opravdu široké. Výzkumy, prováděné v této oblasti jsou zaměřeny nejen na živočišné produkty tedy na maso, mléko a vejce, ale i na potraviny rostlinného původu a to jak na produkty tepelně opracované, tak i neopracované určené k přímé konzumaci. Bakteriofágy jsou součástí antimikrobiálních obalů, stejně jako prostředků sloužících k ošetřování povrchů výrobních zařízení v potravinářství. Největší důraz je kladen na potlačení bakterií patogenních a kazících. Mezi hlavní patogeny související s potravinami patří tzv. „velká čtyřka“, ke které patří: Listeria monocytogenes, Salmonella, Campylobacter a patogenní Escherichia coli.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910028" target="_blank" >QK1910028: Biocontrol of selected potato pathogenic bacteria</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2019

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    145-147

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database