Food reform - a challenge (not only) for the food industry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919535" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919535 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reformulace potravin - výzva (nejenom) pro potravinářský průmysl
Original language description
Reformulace potravin nemůže sama o sobě vést ke zlepšení současného neuspokojivého zdravotního stavu¨, tj. prevalence nadváhy/obezity a s nimi spojenými chorobami, ale představuje jeden z pozitivních dílčích kroků. Hlavním faktorem ovlivňujícím úspěšnost reformulací je zapojení všech klíčových „hráčů“, tj. výrobců, státní správy, akademických pracovišť atd. V neposlední řadě je třeba neopomínat spotřebitele, pro které jsou reformulované výrobky vyráběny a kteří v konečném důsledku rozhodnou, které neformulační zákroky budou životaschopné.
Czech name
Reformulace potravin - výzva (nejenom) pro potravinářský průmysl
Czech description
Reformulace potravin nemůže sama o sobě vést ke zlepšení současného neuspokojivého zdravotního stavu¨, tj. prevalence nadváhy/obezity a s nimi spojenými chorobami, ale představuje jeden z pozitivních dílčích kroků. Hlavním faktorem ovlivňujícím úspěšnost reformulací je zapojení všech klíčových „hráčů“, tj. výrobců, státní správy, akademických pracovišť atd. V neposlední řadě je třeba neopomínat spotřebitele, pro které jsou reformulované výrobky vyráběny a kteří v konečném důsledku rozhodnou, které neformulační zákroky budou životaschopné.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Impact of reformulation on the shelf-life and physical and chemical properties of food products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLIX. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7592-057-7
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
6-8
Publisher name
VŠCHT + VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 27, 2019
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—