All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food reform - a challenge (not only) for the food industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919538" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919538 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reformulace potravin - výzva (nejenom) pro potravinářský průmysl

  • Original language description

    Reformulace potravin nemůže sama o sobě vést ke zlepšení současného neuspokojivého zdravotního stavu¨, tj. prevalence nadváhy/obezity a s nimi spojenými chorobami, ale představuje jeden z pozitivních dílčích kroků. Hlavním faktorem ovlivňujícím úspěšnost reformulací je zapojení všech klíčových „hráčů“, tj. výrobců, státní správy, akademických pracovišť atd. V neposlední řadě je třeba neopomínat spotřebitele, pro které jsou reformulované výrobky vyráběny a kteří v konečném důsledku rozhodnou, které neformulační zákroky budou životaschopné.

  • Czech name

    Reformulace potravin - výzva (nejenom) pro potravinářský průmysl

  • Czech description

    Reformulace potravin nemůže sama o sobě vést ke zlepšení současného neuspokojivého zdravotního stavu¨, tj. prevalence nadváhy/obezity a s nimi spojenými chorobami, ale představuje jeden z pozitivních dílčích kroků. Hlavním faktorem ovlivňujícím úspěšnost reformulací je zapojení všech klíčových „hráčů“, tj. výrobců, státní správy, akademických pracovišť atd. V neposlední řadě je třeba neopomínat spotřebitele, pro které jsou reformulované výrobky vyráběny a kteří v konečném důsledku rozhodnou, které neformulační zákroky budou životaschopné.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Impact of reformulation on the shelf-life and physical and chemical properties of food products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů