Development and innovation in the production of vegetable spreads and legumes salads
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919729" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919729 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj a inovace při výrobě zeleninových pomazánek a salátů na bázi luštěnin
Original language description
Společnost DELIMAX a.s. díky inovačnímu projektu vyvinula nové produkty, kterými jsou zeleninové pomazánky a saláty na bázi luštěnin. Vývoj nových technologických postupů, receptur a investice do nové technologie umožnili produkci a výrobu nových produktů (pomazánek a salátů na bázi luštěnin). Jedná se o výrobky, kterými jsou pomazánky z cizrny a zeleninové saláty (jako jsou například fazolový salát apod.). Inovativnost projektu spočívala nejen ve vývoji a zavedení výroby řad zcela nových výrobků, ale s tím související vývoj nových receptur, technologických postupů a postupů hodnocení zdravotní nezávadnosti finálních výrobků. Nově vyvinuté výrobky jsou baleny, tak aby mohly být nabízeny, jak malospotřebitelům v rámci maloobchodních prodejen, tak ve větším balení pro gastroprovozovny a velkoobchody. Nové technologie, technologické postupy a postupy kontroly alergenů ve společnosti DELIMAX a.s. umožňuji snížení rizika křížové kontaminace spojené se zpracováním sezamu a dalších alergenů.
Czech name
Vývoj a inovace při výrobě zeleninových pomazánek a salátů na bázi luštěnin
Czech description
Společnost DELIMAX a.s. díky inovačnímu projektu vyvinula nové produkty, kterými jsou zeleninové pomazánky a saláty na bázi luštěnin. Vývoj nových technologických postupů, receptur a investice do nové technologie umožnili produkci a výrobu nových produktů (pomazánek a salátů na bázi luštěnin). Jedná se o výrobky, kterými jsou pomazánky z cizrny a zeleninové saláty (jako jsou například fazolový salát apod.). Inovativnost projektu spočívala nejen ve vývoji a zavedení výroby řad zcela nových výrobků, ale s tím související vývoj nových receptur, technologických postupů a postupů hodnocení zdravotní nezávadnosti finálních výrobků. Nově vyvinuté výrobky jsou baleny, tak aby mohly být nabízeny, jak malospotřebitelům v rámci maloobchodních prodejen, tak ve větším balení pro gastroprovozovny a velkoobchody. Nové technologie, technologické postupy a postupy kontroly alergenů ve společnosti DELIMAX a.s. umožňuji snížení rizika křížové kontaminace spojené se zpracováním sezamu a dalších alergenů.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
20401 - Chemical engineering (plants, products)
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2019
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Number of pages
112
Place of publication
—
Publisher/client name
AA cizí
Version
—