All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of heat-treated vegetable products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43924759" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43924759 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny

  • Original language description

    Společnost Blanická s.r.o. v rámci realizace inovačního projektu zavedla a optimalizovala technologii pro výrobu tepelně sterilované zeleniny. Hlavním výsledkem projektu je řada nových produktů ze zeleniny, a to loupaná, porcovaná nebo neporcovaná tepelně ošetřená zelenina (jedná se o výrobky z brambor, cibule, cukrové kukuřice, kořenové zeleniny). Tepelně opracované výrobky ze zeleniny se vyrábějí jako jednodruhové produkty (například brambory, mrkev nebo kukuřice) nebo v podobě směsi více druhů zeleniny (například kořenová zelenina). K výrobě nové řady produktů jsou využívány nové technologie, které byly pořízeny v rámci inovačního projektu. Nové technologie navíc umožní výrobu i stávajících výrobků (loupaná, krájená a balená zelenina). V rámci projektu byly vyvinuty nové receptury a zavedeny a optimalizovány nové technologické postupy výroby nových zeleninových produktů a nové postupy hodnocení kvality, zdravotní nezávadnosti a sledovatelnosti surovin, polotovarů, obalů a finálních výrobků. Díky investicím do nové technologie a stavebním úpravám se podařilo ve společnosti Blanická s.r.o. zavést do výroby zcela nové postupy, které vedou k výrobě nových produktů ze zeleniny.

  • Czech name

    Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny

  • Czech description

    Společnost Blanická s.r.o. v rámci realizace inovačního projektu zavedla a optimalizovala technologii pro výrobu tepelně sterilované zeleniny. Hlavním výsledkem projektu je řada nových produktů ze zeleniny, a to loupaná, porcovaná nebo neporcovaná tepelně ošetřená zelenina (jedná se o výrobky z brambor, cibule, cukrové kukuřice, kořenové zeleniny). Tepelně opracované výrobky ze zeleniny se vyrábějí jako jednodruhové produkty (například brambory, mrkev nebo kukuřice) nebo v podobě směsi více druhů zeleniny (například kořenová zelenina). K výrobě nové řady produktů jsou využívány nové technologie, které byly pořízeny v rámci inovačního projektu. Nové technologie navíc umožní výrobu i stávajících výrobků (loupaná, krájená a balená zelenina). V rámci projektu byly vyvinuty nové receptury a zavedeny a optimalizovány nové technologické postupy výroby nových zeleninových produktů a nové postupy hodnocení kvality, zdravotní nezávadnosti a sledovatelnosti surovin, polotovarů, obalů a finálních výrobků. Díky investicím do nové technologie a stavebním úpravám se podařilo ve společnosti Blanická s.r.o. zavést do výroby zcela nové postupy, které vedou k výrobě nových produktů ze zeleniny.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    17/005/16220/120/000100

  • Numerical identification

    Blanická s.r.o.

  • Technical parameters

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny&quot;

  • Economical parameters

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny&quot;

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    25684400

  • Owner name

    AA cizí

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

  • Web page