Development of heat-treated vegetable products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43924759" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43924759 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny
Original language description
Společnost Blanická s.r.o. v rámci realizace inovačního projektu zavedla a optimalizovala technologii pro výrobu tepelně sterilované zeleniny. Hlavním výsledkem projektu je řada nových produktů ze zeleniny, a to loupaná, porcovaná nebo neporcovaná tepelně ošetřená zelenina (jedná se o výrobky z brambor, cibule, cukrové kukuřice, kořenové zeleniny). Tepelně opracované výrobky ze zeleniny se vyrábějí jako jednodruhové produkty (například brambory, mrkev nebo kukuřice) nebo v podobě směsi více druhů zeleniny (například kořenová zelenina). K výrobě nové řady produktů jsou využívány nové technologie, které byly pořízeny v rámci inovačního projektu. Nové technologie navíc umožní výrobu i stávajících výrobků (loupaná, krájená a balená zelenina). V rámci projektu byly vyvinuty nové receptury a zavedeny a optimalizovány nové technologické postupy výroby nových zeleninových produktů a nové postupy hodnocení kvality, zdravotní nezávadnosti a sledovatelnosti surovin, polotovarů, obalů a finálních výrobků. Díky investicím do nové technologie a stavebním úpravám se podařilo ve společnosti Blanická s.r.o. zavést do výroby zcela nové postupy, které vedou k výrobě nových produktů ze zeleniny.
Czech name
Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny
Czech description
Společnost Blanická s.r.o. v rámci realizace inovačního projektu zavedla a optimalizovala technologii pro výrobu tepelně sterilované zeleniny. Hlavním výsledkem projektu je řada nových produktů ze zeleniny, a to loupaná, porcovaná nebo neporcovaná tepelně ošetřená zelenina (jedná se o výrobky z brambor, cibule, cukrové kukuřice, kořenové zeleniny). Tepelně opracované výrobky ze zeleniny se vyrábějí jako jednodruhové produkty (například brambory, mrkev nebo kukuřice) nebo v podobě směsi více druhů zeleniny (například kořenová zelenina). K výrobě nové řady produktů jsou využívány nové technologie, které byly pořízeny v rámci inovačního projektu. Nové technologie navíc umožní výrobu i stávajících výrobků (loupaná, krájená a balená zelenina). V rámci projektu byly vyvinuty nové receptury a zavedeny a optimalizovány nové technologické postupy výroby nových zeleninových produktů a nové postupy hodnocení kvality, zdravotní nezávadnosti a sledovatelnosti surovin, polotovarů, obalů a finálních výrobků. Díky investicím do nové technologie a stavebním úpravám se podařilo ve společnosti Blanická s.r.o. zavést do výroby zcela nové postupy, které vedou k výrobě nových produktů ze zeleniny.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2021
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
17/005/16220/120/000100
Numerical identification
Blanická s.r.o.
Technical parameters
Smlouva o spolupráci na projektu "Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny"
Economical parameters
Na základě smlouvy o spolupráci na projektu "Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny"
Application category by cost
—
Owner IČO
25684400
Owner name
AA cizí
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—