All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development and innovation of procedures for slicing and packaging meat products.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919832" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919832 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj a inovace postupů při krájení a balení masných výrobků.

  • Original language description

    Společnost Kostelecké uzeniny a.s. v rámci projektu inovovala postupy krájení a balení masných výrobků. Během projektu se podařilo upravit stávající, vyvinout a zavést nové inovativní postupy pro krájení a balení různých typů masných výrobků. Díky inovacím v postupech krájení a balení, jsou nyní vyráběny vysoce jakostní a kvalitní krájené, balené masné výrobky. Jedná se o jak tepelně opracované masné výrobky jako jsou šunky nebo speciality, tak o trvanlivé tepelně opracované masné výrobky a fermentované tepelně neopracované výrobky s nebo bez ušlechtilé plísně na povrchu produktu. Všechny procesy nyní probíhají kontinuálně bez významného zdržení až k zabalení finálních produktu do primárních a sekundárních obalových materiálů. Produkci krájených a balených masných výrobků pomáhají zajistit nové výrobní prostory včetně inovativní technologie super čisté zóny (High Risk Zone – HRZ) a nové technologie pro krájení, balení, značení a kontrolu krájených a balených masných výrobků. V rámci projektu byly dále vyvinuty nové způsoby balení do nových obalových materiálů a nové formáty balených masných výrobků. Pro ověření úrovně hygieny a čistoty výrobních prostor byly navrženy a ověřeny nové postupy kontroly hygieny a čistoty výrobních prostor. Díky všem těmto skutečnostem jsou nyní vyráběné produkty bezpečnější a stabilnější. Inovativní projekt umožnil inovaci portfolia výrobků o nové způsoby a typy balení a lepší dohledatelnost krájených a balených masných výrobků.

  • Czech name

    Vývoj a inovace postupů při krájení a balení masných výrobků.

  • Czech description

    Společnost Kostelecké uzeniny a.s. v rámci projektu inovovala postupy krájení a balení masných výrobků. Během projektu se podařilo upravit stávající, vyvinout a zavést nové inovativní postupy pro krájení a balení různých typů masných výrobků. Díky inovacím v postupech krájení a balení, jsou nyní vyráběny vysoce jakostní a kvalitní krájené, balené masné výrobky. Jedná se o jak tepelně opracované masné výrobky jako jsou šunky nebo speciality, tak o trvanlivé tepelně opracované masné výrobky a fermentované tepelně neopracované výrobky s nebo bez ušlechtilé plísně na povrchu produktu. Všechny procesy nyní probíhají kontinuálně bez významného zdržení až k zabalení finálních produktu do primárních a sekundárních obalových materiálů. Produkci krájených a balených masných výrobků pomáhají zajistit nové výrobní prostory včetně inovativní technologie super čisté zóny (High Risk Zone – HRZ) a nové technologie pro krájení, balení, značení a kontrolu krájených a balených masných výrobků. V rámci projektu byly dále vyvinuty nové způsoby balení do nových obalových materiálů a nové formáty balených masných výrobků. Pro ověření úrovně hygieny a čistoty výrobních prostor byly navrženy a ověřeny nové postupy kontroly hygieny a čistoty výrobních prostor. Díky všem těmto skutečnostem jsou nyní vyráběné produkty bezpečnější a stabilnější. Inovativní projekt umožnil inovaci portfolia výrobků o nové způsoby a typy balení a lepší dohledatelnost krájených a balených masných výrobků.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20402 - Chemical process engineering

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Number of pages

    165

  • Place of publication

  • Publisher/client name

    AA cizí

  • Version