Development and innovation of procedures for slicing and packaging meat products.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919832" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919832 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj a inovace postupů při krájení a balení masných výrobků.
Original language description
Společnost Kostelecké uzeniny a.s. v rámci projektu inovovala postupy krájení a balení masných výrobků. Během projektu se podařilo upravit stávající, vyvinout a zavést nové inovativní postupy pro krájení a balení různých typů masných výrobků. Díky inovacím v postupech krájení a balení, jsou nyní vyráběny vysoce jakostní a kvalitní krájené, balené masné výrobky. Jedná se o jak tepelně opracované masné výrobky jako jsou šunky nebo speciality, tak o trvanlivé tepelně opracované masné výrobky a fermentované tepelně neopracované výrobky s nebo bez ušlechtilé plísně na povrchu produktu. Všechny procesy nyní probíhají kontinuálně bez významného zdržení až k zabalení finálních produktu do primárních a sekundárních obalových materiálů. Produkci krájených a balených masných výrobků pomáhají zajistit nové výrobní prostory včetně inovativní technologie super čisté zóny (High Risk Zone – HRZ) a nové technologie pro krájení, balení, značení a kontrolu krájených a balených masných výrobků. V rámci projektu byly dále vyvinuty nové způsoby balení do nových obalových materiálů a nové formáty balených masných výrobků. Pro ověření úrovně hygieny a čistoty výrobních prostor byly navrženy a ověřeny nové postupy kontroly hygieny a čistoty výrobních prostor. Díky všem těmto skutečnostem jsou nyní vyráběné produkty bezpečnější a stabilnější. Inovativní projekt umožnil inovaci portfolia výrobků o nové způsoby a typy balení a lepší dohledatelnost krájených a balených masných výrobků.
Czech name
Vývoj a inovace postupů při krájení a balení masných výrobků.
Czech description
Společnost Kostelecké uzeniny a.s. v rámci projektu inovovala postupy krájení a balení masných výrobků. Během projektu se podařilo upravit stávající, vyvinout a zavést nové inovativní postupy pro krájení a balení různých typů masných výrobků. Díky inovacím v postupech krájení a balení, jsou nyní vyráběny vysoce jakostní a kvalitní krájené, balené masné výrobky. Jedná se o jak tepelně opracované masné výrobky jako jsou šunky nebo speciality, tak o trvanlivé tepelně opracované masné výrobky a fermentované tepelně neopracované výrobky s nebo bez ušlechtilé plísně na povrchu produktu. Všechny procesy nyní probíhají kontinuálně bez významného zdržení až k zabalení finálních produktu do primárních a sekundárních obalových materiálů. Produkci krájených a balených masných výrobků pomáhají zajistit nové výrobní prostory včetně inovativní technologie super čisté zóny (High Risk Zone – HRZ) a nové technologie pro krájení, balení, značení a kontrolu krájených a balených masných výrobků. V rámci projektu byly dále vyvinuty nové způsoby balení do nových obalových materiálů a nové formáty balených masných výrobků. Pro ověření úrovně hygieny a čistoty výrobních prostor byly navrženy a ověřeny nové postupy kontroly hygieny a čistoty výrobních prostor. Díky všem těmto skutečnostem jsou nyní vyráběné produkty bezpečnější a stabilnější. Inovativní projekt umožnil inovaci portfolia výrobků o nové způsoby a typy balení a lepší dohledatelnost krájených a balených masných výrobků.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
20402 - Chemical process engineering
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2019
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Number of pages
165
Place of publication
—
Publisher/client name
AA cizí
Version
—