Development of pasteurized vegetable and legume spreads
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43924778" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43924778 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek
Original language description
Společnost Slovácká Fruta, a.s. v rámci projektu investovala do nových technologií, které jí umožnily vyvinout řadu nových výrobků, pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek. Složení nových výrobků bylo vyvinuto tak, aby nové produkty obsahovaly, ve složení, v maximální možné míře zeleninu, zejména kořenovou a plodovou zeleninu a dále luštěniny, mimo sóju, která je potravinovým alergenem, což je negativně přijímáno zákazníky. Nové receptury byly vyvinuty tak, aby nové produkty měly stabilní senzorické a nutriční vlastnosti, tak aby co nejvíce vyhovovaly zákazníkům se zájmem o zdravý životní styl. Společnost Slovácká Fruta, a.s., díky projektu inovovala výrobní program a vyvinula nové produkty, které jsou díky vhodné kombinaci zeleniny, luštěnin a dalších surovin senzoricky přijatelné pro široký okruh spotřebitelů, včetně osob alergických na sóju. V rámci zvýšení atraktivnosti nových produktů a pro podporu jejich prodeje, byl vyvinut i nový obal a s ním související nový způsob balení, který ochrání nové produkty proti vnějším vlivům a zaručí odpovídající kvalitu produktů po celou dobu spotřeby. Investice do nové technologie a změna způsobu balení také umožnila eliminovat riziko kontaminace výrobků během výroby, balení a distribuce.
Czech name
Vývoj pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek
Czech description
Společnost Slovácká Fruta, a.s. v rámci projektu investovala do nových technologií, které jí umožnily vyvinout řadu nových výrobků, pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek. Složení nových výrobků bylo vyvinuto tak, aby nové produkty obsahovaly, ve složení, v maximální možné míře zeleninu, zejména kořenovou a plodovou zeleninu a dále luštěniny, mimo sóju, která je potravinovým alergenem, což je negativně přijímáno zákazníky. Nové receptury byly vyvinuty tak, aby nové produkty měly stabilní senzorické a nutriční vlastnosti, tak aby co nejvíce vyhovovaly zákazníkům se zájmem o zdravý životní styl. Společnost Slovácká Fruta, a.s., díky projektu inovovala výrobní program a vyvinula nové produkty, které jsou díky vhodné kombinaci zeleniny, luštěnin a dalších surovin senzoricky přijatelné pro široký okruh spotřebitelů, včetně osob alergických na sóju. V rámci zvýšení atraktivnosti nových produktů a pro podporu jejich prodeje, byl vyvinut i nový obal a s ním související nový způsob balení, který ochrání nové produkty proti vnějším vlivům a zaručí odpovídající kvalitu produktů po celou dobu spotřeby. Investice do nové technologie a změna způsobu balení také umožnila eliminovat riziko kontaminace výrobků během výroby, balení a distribuce.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
17/005/16220/672/000094
Numerical identification
17/005/16220/672/000094
Technical parameters
Smlouva o spolupráci na projektu "Vývoj pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek"
Economical parameters
Smlouva o spolupráci na projektu "Vývoj pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek"
Application category by cost
—
Owner IČO
48907171
Owner name
AA
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—