Flavours of strawberry syrups
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920281" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920281 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2020/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2020/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aroma jahodových sirupů
Original language description
Cílem této studie bylo charakterizovat jahodové sirupy z pohledu přítomného jahodového aroma, které může být jak přírodního, tak syntetického původu. Byl proměřen soubor 14 výrobků dostupných vzorků na tuzemském trhu (různé kombinace ovocného podílu, přírodního a syntetického aroma). Pomocí metody HS-SPME-Es-GC/MS (enantioselektivní separace chirálních látek) byly stanoveny těkavé látky jahodového aroma a výsledky byly porovnány s hodnotami získanými pomocí senzorické analýzy (přijatelnost chutě a vůně výrobků).
Czech name
Aroma jahodových sirupů
Czech description
Cílem této studie bylo charakterizovat jahodové sirupy z pohledu přítomného jahodového aroma, které může být jak přírodního, tak syntetického původu. Byl proměřen soubor 14 výrobků dostupných vzorků na tuzemském trhu (různé kombinace ovocného podílu, přírodního a syntetického aroma). Pomocí metody HS-SPME-Es-GC/MS (enantioselektivní separace chirálních látek) byly stanoveny těkavé látky jahodového aroma a výsledky byly porovnány s hodnotami získanými pomocí senzorické analýzy (přijatelnost chutě a vůně výrobků).
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
75
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
36-39
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—