Manufacturing technology of fermented whey beverage, both plain and flavoured with a fruit concentrate
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000050" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000050 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby fermentovaného syrovátkového nápoje neochuceného a ochuceného ovocným koncentrátem
Original language description
Navržena a ověřena byla technologie výroby syrovátkového nápoje neochuceného a ochuceného jahodovým nebo meruňkovým koncentrátem. Chuťové vlastnosti produktu jsou specifickým spojením chuti ovoce v kombinaci s chutí syrovátky. Kromě chuťových předností nápoje a osvěživého charakteru zde působí syrovátka jako přírodní antioxidant přispívající k regeneraci a vitalitě organismu. Syrovátka obsahuje mj. vitaminy skupiny B, minerální látky, nutričně hodnotné syrovátkové bílkoviny a laktosu. Nápoj přispívá k revitalizaci organismu a doplnění deficitu minerálních látek, tekutin a energie. neobsahuje umělá aromata a obsahuje pouze přírodní komponenty.
Czech name
Technologie výroby fermentovaného syrovátkového nápoje neochuceného a ochuceného ovocným koncentrátem
Czech description
Navržena a ověřena byla technologie výroby syrovátkového nápoje neochuceného a ochuceného jahodovým nebo meruňkovým koncentrátem. Chuťové vlastnosti produktu jsou specifickým spojením chuti ovoce v kombinaci s chutí syrovátky. Kromě chuťových předností nápoje a osvěživého charakteru zde působí syrovátka jako přírodní antioxidant přispívající k regeneraci a vitalitě organismu. Syrovátka obsahuje mj. vitaminy skupiny B, minerální látky, nutričně hodnotné syrovátkové bílkoviny a laktosu. Nápoj přispívá k revitalizaci organismu a doplnění deficitu minerálních látek, tekutin a energie. neobsahuje umělá aromata a obsahuje pouze přírodní komponenty.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermented dairy products and cheeses for the health nutrition of people, manufacturing technological processes and evaluation methods with the emphasis on the high microbiological safety and improved nutrition parameters</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Fermentovaný nápoj ze sladké kravské syrovátky
Numerical identification
—
Technical parameters
Licenční smlouva ze dne 3. 1. 2017, FARMERS spol. s r.o., Voletinská 252, Poříčí, 541 03 Trutnov, IČ 15039307, Lubomír Burkoň, jednatel
Economical parameters
Odhadem se vyrobí 12 tis. litrů produktu ročně. Za 5 let jsou očekávány tržby cca 360 tis. Kč a zisk cca 100 tis. Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek
Web page
—