A beverage based on dairy constituents with fruit puree with an increased fibre content
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000079" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000079 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030720.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030720.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nápoj na bázi mléčných složek s ovocným pyré se zvýšeným obsahem vlákniny
Original language description
Technické řešení se týká syrovátkového nápoje s ovocným pyré a zvýšeným obsahem vlákniny. Syrovátka obsahuje celou řadu živin, které jsou z nutričního hlediska přínosné. Jedná se zejména o syrovátkové proteiny, esenciální aminokyseliny, minerální látky a vitamíny. Syrovátkové nápoje vnášejí do nápoje slanohořkou chuť, která se velmi těžko překrývá ochucením. Slanohořská chuť syrovátky je eliminována elektrodialýzou sladké syrovátky. Získaná syrovátka je fortifikována vysokou dávkou ovoce ve formě pyré s přidanou rozpustnou vlákninou. Výrobek je zdrojem vlákniny a obsahuje řadu bioaktivních látek. Ovocné pyré je s výhodou ze směsí různých druhů ovoce a syrovátkový nápoj s ovocným pyré se zvýšeným obsahem vlákniny je vhodný nápoj s pozitivním vlivem na zlepšení trávení, regeneraci organismu a zvýšení imunity. Výrobek obsahuje pouze přírodní sacharidy z obsažených surovin a je i vhodnou alternativou ke sladkostem. Kombinace obsahu bílkovin a sacharidů v nápoji na bázi mléčných složek s ovocným pyré se zvýšeným obsahem vlákniny je vhodná kombinace doplnění nutrietů pro sportovce po tréninkovém výkonu. Výrobek je i formě fermentované.
Czech name
Nápoj na bázi mléčných složek s ovocným pyré se zvýšeným obsahem vlákniny
Czech description
Technické řešení se týká syrovátkového nápoje s ovocným pyré a zvýšeným obsahem vlákniny. Syrovátka obsahuje celou řadu živin, které jsou z nutričního hlediska přínosné. Jedná se zejména o syrovátkové proteiny, esenciální aminokyseliny, minerální látky a vitamíny. Syrovátkové nápoje vnášejí do nápoje slanohořkou chuť, která se velmi těžko překrývá ochucením. Slanohořská chuť syrovátky je eliminována elektrodialýzou sladké syrovátky. Získaná syrovátka je fortifikována vysokou dávkou ovoce ve formě pyré s přidanou rozpustnou vlákninou. Výrobek je zdrojem vlákniny a obsahuje řadu bioaktivních látek. Ovocné pyré je s výhodou ze směsí různých druhů ovoce a syrovátkový nápoj s ovocným pyré se zvýšeným obsahem vlákniny je vhodný nápoj s pozitivním vlivem na zlepšení trávení, regeneraci organismu a zvýšení imunity. Výrobek obsahuje pouze přírodní sacharidy z obsažených surovin a je i vhodnou alternativou ke sladkostem. Kombinace obsahu bílkovin a sacharidů v nápoji na bázi mléčných složek s ovocným pyré se zvýšeným obsahem vlákniny je vhodná kombinace doplnění nutrietů pro sportovce po tréninkovém výkonu. Výrobek je i formě fermentované.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
30720
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. a Moravia Lacto a.s.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence