Evaluation of cheese wastewaterʼs sensory properties - Case study
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43920630" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43920630 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://ukp.vscht.cz/files/uzel/0052310/0001~~C07KL8o7vDZbwcjAyAAA.pdf?redirected" target="_blank" >https://ukp.vscht.cz/files/uzel/0052310/0001~~C07KL8o7vDZbwcjAyAAA.pdf?redirected</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení senzorických vlastností odpadních vod sýrárny
Original language description
Práce se zabývá charakterizací senzoricky aktivních látek odpadních vod sýrárny odebraných z odtokových kanálů různých částí provozu. Pro analýzu byla provedena mikroextrakce na tuhou fázi ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním a olfaktometrickým detektorem. (SPME-GC-MS/O). Prostřednictvím dvou olfaktometrických metod byly stanoveny pachové vlastnosti odpadních vod. Metodou detekce frekvence byl popsán zápach a ředící analýzou AEDA byl stanoven příspěvek vybraných senzoricky aktivních látek.
Czech name
Hodnocení senzorických vlastností odpadních vod sýrárny
Czech description
Práce se zabývá charakterizací senzoricky aktivních látek odpadních vod sýrárny odebraných z odtokových kanálů různých částí provozu. Pro analýzu byla provedena mikroextrakce na tuhou fázi ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostním a olfaktometrickým detektorem. (SPME-GC-MS/O). Prostřednictvím dvou olfaktometrických metod byly stanoveny pachové vlastnosti odpadních vod. Metodou detekce frekvence byl popsán zápach a ředící analýzou AEDA byl stanoven příspěvek vybraných senzoricky aktivních látek.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: New approaches and methods of analysis to ensure the quality, safety and health wholesomeness of cheeses, the optimization of their production and the streamline of hygiene and sanitation together with the lowering of environmental load by waste water.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků z 1. ročníku konference Food technology, food quality - Nové trendy v úchově potravin
ISBN
978-80-7592-061-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
103-110
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Feb 6, 2020
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—