Influence of Vitis vinifera extracts on the total biofilm biomass of selected representatives of gastrointestinal bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921274" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921274 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://ub.vscht.cz/files/uzel/0015570/0020~~K07KLzIyMDIAAA.pdf?redirected" target="_blank" >https://ub.vscht.cz/files/uzel/0015570/0020~~K07KLzIyMDIAAA.pdf?redirected</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv extraktů Vitis viniferana celkovou biomasu biofimu vybraných zástupců bakterií gastrointestinálního traktu
Original language description
Tato práce se zabývá vlivem polyfenolových biologicky aktivních látek obsažených v extraktech zmatolin, třapin a letorostů Vitis viniferana zástupce probiotických a oportunně patogenních bakterií, úzce související slidským trávicím traktem. Vtéto prácibyl sledován vliv extraktů zvedlejších odpadních produktů vinařského průmyslu na tvorbu a stabilitu biofilmu zástupců dvou probiotických (Lactobacillus acidophilusLA-5, Lactobacillus brevisNCTC 13768) a čtyř oportunně patogenních bakterií (Citrobacter freundiiDBM 3127, Escherichia coliDBM 3125, Raoultella ornithinolyticaNCTC 14098 a Yersinia enterocoliticasubsp. palearctica NCTC 13769). Vrámci práce byla zjišťována vhodnost metody kvantifikace celkového obsahu biomasy biofilmu spoužitím krystalovévioleti pro sledování tvorby a stability biofilmu.
Czech name
Vliv extraktů Vitis viniferana celkovou biomasu biofimu vybraných zástupců bakterií gastrointestinálního traktu
Czech description
Tato práce se zabývá vlivem polyfenolových biologicky aktivních látek obsažených v extraktech zmatolin, třapin a letorostů Vitis viniferana zástupce probiotických a oportunně patogenních bakterií, úzce související slidským trávicím traktem. Vtéto prácibyl sledován vliv extraktů zvedlejších odpadních produktů vinařského průmyslu na tvorbu a stabilitu biofilmu zástupců dvou probiotických (Lactobacillus acidophilusLA-5, Lactobacillus brevisNCTC 13768) a čtyř oportunně patogenních bakterií (Citrobacter freundiiDBM 3127, Escherichia coliDBM 3125, Raoultella ornithinolyticaNCTC 14098 a Yersinia enterocoliticasubsp. palearctica NCTC 13769). Vrámci práce byla zjišťována vhodnost metody kvantifikace celkového obsahu biomasy biofilmu spoužitím krystalovévioleti pro sledování tvorby a stability biofilmu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TH03030271" target="_blank" >TH03030271: Wine products with added value</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník souhrnů a plných textů konference KVASNÁ CHEMIE A BIOINŽENÝRSTVÍ 2020
ISBN
978-80-7592-070-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
72-78
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Apr 2, 2020
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—