All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detection of biofilms in undesirable bacteria isolated from the environment of cheese salting rooms.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921414" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921414 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Detekce biofilmů u nežádoucích bakterií izolovaných z prostředí sýrařských soloven.

  • Original language description

    Pro experimenty bylo použito devět kmenů, z toho čtyři kmeny Escherichia coli, čtyři kmeny Klebsiella pneumoniae a jeden kmen Streptococcus sp. Testované kmeny rostly dobře v/na Trypton-sójovém bujónu/agaru (což platilo pro Escherichia spp. a Klebsiella spp.) nebo v/na bujónu/agaru z mozkosrdcové infúze (což platilo pro Streptococcus sp.), při teplotě 37 °C, během aerobních kultivací po dobu 24 h (v bujónech) nebo 72 h (na agarech). Pro detekci biofilmů u testovaných kmenů byly použity tři vhodné kvalitativní metody/test (tj. Christensenova zkumavková metoda v modifikací v mikrotitračních destičkách, plotnová metoda využívající agar s kongo červení, sprejový test TBF® 300S), a také kvantitativní spektrofotometrická metoda (A570). Všechny kmeny tvořily biofilmy, s výjimkou kmene Streptococcus sp. CCM 4685. Výsledky této práce mohou být použitelné v mlékárenské průmyslové praxi při účinné kontrole výskytu povrchových biofilmů tvořených zdravotně a technologicky nežádoucími bakteriemi rodů Escherichia a Klebsiella.

  • Czech name

    Detekce biofilmů u nežádoucích bakterií izolovaných z prostředí sýrařských soloven.

  • Czech description

    Pro experimenty bylo použito devět kmenů, z toho čtyři kmeny Escherichia coli, čtyři kmeny Klebsiella pneumoniae a jeden kmen Streptococcus sp. Testované kmeny rostly dobře v/na Trypton-sójovém bujónu/agaru (což platilo pro Escherichia spp. a Klebsiella spp.) nebo v/na bujónu/agaru z mozkosrdcové infúze (což platilo pro Streptococcus sp.), při teplotě 37 °C, během aerobních kultivací po dobu 24 h (v bujónech) nebo 72 h (na agarech). Pro detekci biofilmů u testovaných kmenů byly použity tři vhodné kvalitativní metody/test (tj. Christensenova zkumavková metoda v modifikací v mikrotitračních destičkách, plotnová metoda využívající agar s kongo červení, sprejový test TBF® 300S), a také kvantitativní spektrofotometrická metoda (A570). Všechny kmeny tvořily biofilmy, s výjimkou kmene Streptococcus sp. CCM 4685. Výsledky této práce mohou být použitelné v mlékárenské průmyslové praxi při účinné kontrole výskytu povrchových biofilmů tvořených zdravotně a technologicky nežádoucími bakteriemi rodů Escherichia a Klebsiella.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10606 - Microbiology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: New approaches and methods of analysis to ensure the quality, safety and health wholesomeness of cheeses, the optimization of their production and the streamline of hygiene and sanitation together with the lowering of environmental load by waste water.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů