Detection of biofilms in undesirable bacteria isolated from the environment of cheese salting rooms.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921414" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921414 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Detekce biofilmů u nežádoucích bakterií izolovaných z prostředí sýrařských soloven.
Original language description
Pro experimenty bylo použito devět kmenů, z toho čtyři kmeny Escherichia coli, čtyři kmeny Klebsiella pneumoniae a jeden kmen Streptococcus sp. Testované kmeny rostly dobře v/na Trypton-sójovém bujónu/agaru (což platilo pro Escherichia spp. a Klebsiella spp.) nebo v/na bujónu/agaru z mozkosrdcové infúze (což platilo pro Streptococcus sp.), při teplotě 37 °C, během aerobních kultivací po dobu 24 h (v bujónech) nebo 72 h (na agarech). Pro detekci biofilmů u testovaných kmenů byly použity tři vhodné kvalitativní metody/test (tj. Christensenova zkumavková metoda v modifikací v mikrotitračních destičkách, plotnová metoda využívající agar s kongo červení, sprejový test TBF® 300S), a také kvantitativní spektrofotometrická metoda (A570). Všechny kmeny tvořily biofilmy, s výjimkou kmene Streptococcus sp. CCM 4685. Výsledky této práce mohou být použitelné v mlékárenské průmyslové praxi při účinné kontrole výskytu povrchových biofilmů tvořených zdravotně a technologicky nežádoucími bakteriemi rodů Escherichia a Klebsiella.
Czech name
Detekce biofilmů u nežádoucích bakterií izolovaných z prostředí sýrařských soloven.
Czech description
Pro experimenty bylo použito devět kmenů, z toho čtyři kmeny Escherichia coli, čtyři kmeny Klebsiella pneumoniae a jeden kmen Streptococcus sp. Testované kmeny rostly dobře v/na Trypton-sójovém bujónu/agaru (což platilo pro Escherichia spp. a Klebsiella spp.) nebo v/na bujónu/agaru z mozkosrdcové infúze (což platilo pro Streptococcus sp.), při teplotě 37 °C, během aerobních kultivací po dobu 24 h (v bujónech) nebo 72 h (na agarech). Pro detekci biofilmů u testovaných kmenů byly použity tři vhodné kvalitativní metody/test (tj. Christensenova zkumavková metoda v modifikací v mikrotitračních destičkách, plotnová metoda využívající agar s kongo červení, sprejový test TBF® 300S), a také kvantitativní spektrofotometrická metoda (A570). Všechny kmeny tvořily biofilmy, s výjimkou kmene Streptococcus sp. CCM 4685. Výsledky této práce mohou být použitelné v mlékárenské průmyslové praxi při účinné kontrole výskytu povrchových biofilmů tvořených zdravotně a technologicky nežádoucími bakteriemi rodů Escherichia a Klebsiella.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10606 - Microbiology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: New approaches and methods of analysis to ensure the quality, safety and health wholesomeness of cheeses, the optimization of their production and the streamline of hygiene and sanitation together with the lowering of environmental load by waste water.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů