All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of production technology of selected whole muscle meat products Assessment of technology production of selected whole-muscle meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43921968" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43921968 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.maso.cz" target="_blank" >http://www.maso.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení technologie výroby vybraných celosvalových masných výrobků

  • Original language description

    Do skupiny celosvalových tepelně opracovaných masných výrobků patří široká skupina produktů. Patří sem například dušené šunky, celosvalové lisované masné výrobky typu anglické slaniny, ale i uzená masa. Produkce těchto výrobků prošla v posledních desetiletích celou řadou změn a inovací. Cílem těchto inovací bylo především zkrácení celého výrobního procesu, ale také získaní produktů s vyšším ekonomickým benefitem při zachování jakostních a senzorických vlastností. Pro všechny celosvalové produkty je důležitým parametrem zpracovaného produktu schopnost vázat vodu, který rozhoduje o finální kvalitě, ale i ekonomii výroby. Dalším neméně důležitým jakostním parametrem je mikrobiální stabilita finálních produktů, která se u jednotlivých výrobců díky rozdílům v používané technologii může výrazně lišit.

  • Czech name

    Zhodnocení technologie výroby vybraných celosvalových masných výrobků

  • Czech description

    Do skupiny celosvalových tepelně opracovaných masných výrobků patří široká skupina produktů. Patří sem například dušené šunky, celosvalové lisované masné výrobky typu anglické slaniny, ale i uzená masa. Produkce těchto výrobků prošla v posledních desetiletích celou řadou změn a inovací. Cílem těchto inovací bylo především zkrácení celého výrobního procesu, ale také získaní produktů s vyšším ekonomickým benefitem při zachování jakostních a senzorických vlastností. Pro všechny celosvalové produkty je důležitým parametrem zpracovaného produktu schopnost vázat vodu, který rozhoduje o finální kvalitě, ale i ekonomii výroby. Dalším neméně důležitým jakostním parametrem je mikrobiální stabilita finálních produktů, která se u jednotlivých výrobců díky rozdílům v používané technologii může výrazně lišit.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    32

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    4-11

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database