Improving agent for whole-meat meat products based on by-products of fruit processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900311" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900311 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCoTEA.pdf" target="_blank" >http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCoTEA.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zlepšující přípravek do celosvalových masných výrobků na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce
Original language description
Předmětem funkčního vzorku je zlepšujících přípravek do celosvalových výrobků na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů). Použití technologie nástřiku masa do masa je sice také odklonem od tradičních postupů a technologií, ale spotřebiteli umožňuje za dostupnou cenu vyšší kvalitu produktu ve srovnání s prostým nástřikem láku. Nová technologie umožňuje zpracování ořezů, mražené suroviny a dalších surovin ve formě jakostních uzených výrobků a získat stabilní produkty vyrobené technologií nástřiku masa do masa. Klíčovými parametry mimo mikrobiální stabilitu produktů byly především senzorické parametry, barva a textura finálních produktů. V komerčních směsích je používána celá řada látek s různými technologickými vlastnostmi jedná se o solící směsi, antioxidanty a přísady ovlivňující vaznost (zahušťovadla, želírující a bobtnací prostředky, pojidla, plnidla). Oproti klasickým výrobkům typu nástřik masa do masa představuje náhrada
Czech name
Zlepšující přípravek do celosvalových masných výrobků na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce
Czech description
Předmětem funkčního vzorku je zlepšujících přípravek do celosvalových výrobků na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů). Použití technologie nástřiku masa do masa je sice také odklonem od tradičních postupů a technologií, ale spotřebiteli umožňuje za dostupnou cenu vyšší kvalitu produktu ve srovnání s prostým nástřikem láku. Nová technologie umožňuje zpracování ořezů, mražené suroviny a dalších surovin ve formě jakostních uzených výrobků a získat stabilní produkty vyrobené technologií nástřiku masa do masa. Klíčovými parametry mimo mikrobiální stabilitu produktů byly především senzorické parametry, barva a textura finálních produktů. V komerčních směsích je používána celá řada látek s různými technologickými vlastnostmi jedná se o solící směsi, antioxidanty a přísady ovlivňující vaznost (zahušťovadla, želírující a bobtnací prostředky, pojidla, plnidla). Oproti klasickým výrobkům typu nástřik masa do masa představuje náhrada
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Development of a new food products based on byproducts of food processing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
13/2015
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o účasti na řešení projektu "Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu" mezi VŠCHT Praha a Lady Marmelade s r.o. uzavřena dne 10. 10. 2014.
Economical parameters
Výrobek je zcela nový, dojde k navýšení kapacity výroby a navýšení sortimentu o tento druh výrobku. Předpokládané zisky spojené s výrobou tohoto výrobku lze očekávat v řádu statisíců korun.
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—