All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Testing of a recently designed technology for the production of non-traditional cereal sourdoughs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43924057" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43924057 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Testování nově navržené technologie na výrobu netradičních cereálních kvasů

  • Original language description

    Výstup typu Ověřená technologie dokumentuje podmínky přípravy a výsledky testování pohankových kvasů iniciovaných bezlepkovou rýžovou startovací kulturou. Technologie přípravy pohankových kvasů byla testována a ověřena jak v laboratorních (VŠCHT Praha) tak v poloprovozních podmínkách (Zeelandia spol. s r.o., Malšice). Připravené kvasy byly použitelné pro výrobu bezlepkových chlebů určených jak pro pacienty trpící celiakií nebo jinou formou intolerance lepku, tak pro ostatní zájemce o bezlepkovou dietu. Jedná se potenciálně o významný příspěvek k rozšíření sortimentu bezlepkových výrobků, což je v souladu s potřebami tuzemského trhu.

  • Czech name

    Testování nově navržené technologie na výrobu netradičních cereálních kvasů

  • Czech description

    Výstup typu Ověřená technologie dokumentuje podmínky přípravy a výsledky testování pohankových kvasů iniciovaných bezlepkovou rýžovou startovací kulturou. Technologie přípravy pohankových kvasů byla testována a ověřena jak v laboratorních (VŠCHT Praha) tak v poloprovozních podmínkách (Zeelandia spol. s r.o., Malšice). Připravené kvasy byly použitelné pro výrobu bezlepkových chlebů určených jak pro pacienty trpící celiakií nebo jinou formou intolerance lepku, tak pro ostatní zájemce o bezlepkovou dietu. Jedná se potenciálně o významný příspěvek k rozšíření sortimentu bezlepkových výrobků, což je v souladu s potřebami tuzemského trhu.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910036" target="_blank" >QK1910036: Utilization of various metabolites of wild strains of lactic acid bacteria and yeasts to suppress the occurrence of undesirable fungal contaminants and to prolong the shelf life of dairy and bakery products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    QK1910036

  • Numerical identification

    QK1910036

  • Technical parameters

    Smlouva: Smlouva o předání a uplatnění výsledků projektu Subjekt: Zeelandia, spol. s r.o., Malšice 267, 391 75, Malšice, IČO: 00510866 Datum uzavření smlouvy: 18.11.2022

  • Economical parameters

    Nabídka produktu přinese společnosti Zeelandia zvýšení konkurenceschopnosti na trhu s pekařskými přípravky. Kvalifikovaný odhad zvýšení produkce kvasu pro výrobu chleba (2024-2028) o 0,4 až 3 tuny ročně, cena 60-80 tis Kč/t, tržby 595 tis. Kč.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60461373

  • Owner name

    VŠCHT Praha

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page