Testing of a recently designed technology for the production of non-traditional cereal sourdoughs
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43924057" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43924057 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Testování nově navržené technologie na výrobu netradičních cereálních kvasů
Original language description
Výstup typu Ověřená technologie dokumentuje podmínky přípravy a výsledky testování pohankových kvasů iniciovaných bezlepkovou rýžovou startovací kulturou. Technologie přípravy pohankových kvasů byla testována a ověřena jak v laboratorních (VŠCHT Praha) tak v poloprovozních podmínkách (Zeelandia spol. s r.o., Malšice). Připravené kvasy byly použitelné pro výrobu bezlepkových chlebů určených jak pro pacienty trpící celiakií nebo jinou formou intolerance lepku, tak pro ostatní zájemce o bezlepkovou dietu. Jedná se potenciálně o významný příspěvek k rozšíření sortimentu bezlepkových výrobků, což je v souladu s potřebami tuzemského trhu.
Czech name
Testování nově navržené technologie na výrobu netradičních cereálních kvasů
Czech description
Výstup typu Ověřená technologie dokumentuje podmínky přípravy a výsledky testování pohankových kvasů iniciovaných bezlepkovou rýžovou startovací kulturou. Technologie přípravy pohankových kvasů byla testována a ověřena jak v laboratorních (VŠCHT Praha) tak v poloprovozních podmínkách (Zeelandia spol. s r.o., Malšice). Připravené kvasy byly použitelné pro výrobu bezlepkových chlebů určených jak pro pacienty trpící celiakií nebo jinou formou intolerance lepku, tak pro ostatní zájemce o bezlepkovou dietu. Jedná se potenciálně o významný příspěvek k rozšíření sortimentu bezlepkových výrobků, což je v souladu s potřebami tuzemského trhu.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910036" target="_blank" >QK1910036: Utilization of various metabolites of wild strains of lactic acid bacteria and yeasts to suppress the occurrence of undesirable fungal contaminants and to prolong the shelf life of dairy and bakery products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
QK1910036
Numerical identification
QK1910036
Technical parameters
Smlouva: Smlouva o předání a uplatnění výsledků projektu Subjekt: Zeelandia, spol. s r.o., Malšice 267, 391 75, Malšice, IČO: 00510866 Datum uzavření smlouvy: 18.11.2022
Economical parameters
Nabídka produktu přinese společnosti Zeelandia zvýšení konkurenceschopnosti na trhu s pekařskými přípravky. Kvalifikovaný odhad zvýšení produkce kvasu pro výrobu chleba (2024-2028) o 0,4 až 3 tuny ročně, cena 60-80 tis Kč/t, tržby 595 tis. Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
VŠCHT Praha
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—