Calculation and determination of meat content in meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43924921" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43924921 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výpočet a stanovení obsahu masa v masných výrobcích
Original language description
Cílem publikace je poskytnout přehled požadavků na správné označování masa jako složky potravinářských výrobků, popsat vhodné metody pro výpočet obsahu masa z receptury masného výrobku a zároveň seznámit s metodiku, která slouží k laboratorní kontrole obsahu masa v potravinářských výrobcích. Primární účelem publikace je poskytnout jednoduchý návod pro výpočet obsahu masa v masném výrobku, a tím zajistit podklady pro správné značení masa jako složky masných a dalších potravinářských výrobků. Díky tomu by mělo u provozovatelů potravinářských výrobků zabývajících se výrobou a značením masných výrobků předejít nesrovnalostem, které v této oblasti produkce masných výrobků neustále nalézáme. Publikace má umožnit všem, kdo se podílejí na výrobě, balení, distribuci a prodeji masných výrobků, ale také na jejich hodnocení, porozumět definici masa jako složky potravin a zároveň tuto definici správně používat. Publikace by také měla napomoci správnému chápání pojmu maso jako složky potravinářských výrobků odborné ale i laické veřejnosti.
Czech name
Výpočet a stanovení obsahu masa v masných výrobcích
Czech description
Cílem publikace je poskytnout přehled požadavků na správné označování masa jako složky potravinářských výrobků, popsat vhodné metody pro výpočet obsahu masa z receptury masného výrobku a zároveň seznámit s metodiku, která slouží k laboratorní kontrole obsahu masa v potravinářských výrobcích. Primární účelem publikace je poskytnout jednoduchý návod pro výpočet obsahu masa v masném výrobku, a tím zajistit podklady pro správné značení masa jako složky masných a dalších potravinářských výrobků. Díky tomu by mělo u provozovatelů potravinářských výrobků zabývajících se výrobou a značením masných výrobků předejít nesrovnalostem, které v této oblasti produkce masných výrobků neustále nalézáme. Publikace má umožnit všem, kdo se podílejí na výrobě, balení, distribuci a prodeji masných výrobků, ale také na jejich hodnocení, porozumět definici masa jako složky potravin a zároveň tuto definici správně používat. Publikace by také měla napomoci správnému chápání pojmu maso jako složky potravinářských výrobků odborné ale i laické veřejnosti.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-11-02445-1
Number of pages
52
Publisher name
Český svaz zpracovatelů masa
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—