All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Calculation and determination of meat content in meat products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43924921" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43924921 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výpočet a stanovení obsahu masa v masných výrobcích

  • Original language description

    Cílem publikace je poskytnout přehled požadavků na správné označování masa jako složky potravinářských výrobků, popsat vhodné metody pro výpočet obsahu masa z receptury masného výrobku a zároveň seznámit s metodiku, která slouží k laboratorní kontrole obsahu masa v potravinářských výrobcích. Primární účelem publikace je poskytnout jednoduchý návod pro výpočet obsahu masa v masném výrobku, a tím zajistit podklady pro správné značení masa jako složky masných a dalších potravinářských výrobků. Díky tomu by mělo u provozovatelů potravinářských výrobků zabývajících se výrobou a značením masných výrobků předejít nesrovnalostem, které v této oblasti produkce masných výrobků neustále nalézáme. Publikace má umožnit všem, kdo se podílejí na výrobě, balení, distribuci a prodeji masných výrobků, ale také na jejich hodnocení, porozumět definici masa jako složky potravin a zároveň tuto definici správně používat. Publikace by také měla napomoci správnému chápání pojmu maso jako složky potravinářských výrobků odborné ale i laické veřejnosti.

  • Czech name

    Výpočet a stanovení obsahu masa v masných výrobcích

  • Czech description

    Cílem publikace je poskytnout přehled požadavků na správné označování masa jako složky potravinářských výrobků, popsat vhodné metody pro výpočet obsahu masa z receptury masného výrobku a zároveň seznámit s metodiku, která slouží k laboratorní kontrole obsahu masa v potravinářských výrobcích. Primární účelem publikace je poskytnout jednoduchý návod pro výpočet obsahu masa v masném výrobku, a tím zajistit podklady pro správné značení masa jako složky masných a dalších potravinářských výrobků. Díky tomu by mělo u provozovatelů potravinářských výrobků zabývajících se výrobou a značením masných výrobků předejít nesrovnalostem, které v této oblasti produkce masných výrobků neustále nalézáme. Publikace má umožnit všem, kdo se podílejí na výrobě, balení, distribuci a prodeji masných výrobků, ale také na jejich hodnocení, porozumět definici masa jako složky potravin a zároveň tuto definici správně používat. Publikace by také měla napomoci správnému chápání pojmu maso jako složky potravinářských výrobků odborné ale i laické veřejnosti.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-11-02445-1

  • Number of pages

    52

  • Publisher name

    Český svaz zpracovatelů masa

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS book