The calculation of meat content in meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897534" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897534 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků
Original language description
Analytické vyšetření obsahu masa jako složky masných výrobků je popsáno v legislativě a je založe-no na stanovení obsahu dusíku v masném výrobku a následném odečtení všech nebílkovinných zdro-jů. Při výpočtu se musí počítat i s maximálním "povoleným" obsahem tuku a pojivové tkáně v kos-terní svalovině, v případě výpočtu obsahu masa jako složky masných výrobků z receptury je nutná znalost správných parametrů výrobních mas. Vzhledem k tomu, že při značení obsahu masa dochází k častým chybám, bylo cílem práce navrhnout a zhodnotit postup pro výpočet obsahu masa v masných výrobcích z receptury masného výrobku.
Czech name
Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků
Czech description
Analytické vyšetření obsahu masa jako složky masných výrobků je popsáno v legislativě a je založe-no na stanovení obsahu dusíku v masném výrobku a následném odečtení všech nebílkovinných zdro-jů. Při výpočtu se musí počítat i s maximálním "povoleným" obsahem tuku a pojivové tkáně v kos-terní svalovině, v případě výpočtu obsahu masa jako složky masných výrobků z receptury je nutná znalost správných parametrů výrobních mas. Vzhledem k tomu, že při značení obsahu masa dochází k častým chybám, bylo cílem práce navrhnout a zhodnotit postup pro výpočet obsahu masa v masných výrobcích z receptury masného výrobku.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
XXV
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
50-53
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—