Workshop, 2022
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43925543" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43925543 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Workshop, 2022
Original language description
V prvním roce řešení byl uspořádán dne 30. 11. 2022 Informační, vzdělávací výroční workshop pro odbornou a laickou veřejnost zaměřený na podporu konzumace tuzemských olejů zpracovaných metodou zastudena, i pro tepelné zpracování. Workshop se konal v zasedací místnosti PK ČR, Počernická 272/96, 108 00 Praha 10 – Malešice. Úvodní slovo o projektu přednesl doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., odpovědný řešitel projektu. Následovaly přednášky jednotlivých řešitelů: doc. Ing. Jiří Brát, CSc. se věnoval otázce historického vnímání řepkového oleje spotřebiteli v ČR, Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. shrnula spotřebitelský průzkum zaměřený na používání olejů a tuků. Následovaly příspěvky prof. Ing. Vladimíra Filipa, CSc. s názvem „Determinanty oxidační stability surových rostlinných olejů“ a doc. Ing. Jana Kyselky, Ph.D. „Vliv procesů získávání rostlinných olejů na jejich kvalitu“. Závěrečný příspěvek „Výživová a senzorická charakteristika řepkových olejů“ přednesla na závěr doc. Ing. Heleny Čížkové, Ph.D. V průběhu workshopu i po něm proběhla poměrně živá diskuse s náměty k dalšímu průběhu řešení. Na závěr byly shrnuty výsledky/výstupy za první rok řešení, termíny pro dodání podkladů k periodické zprávě a aktivity projektu v roce 2023. Workshopu se zúčastnilo celkem 21 účastníků z odborné veřejnosti. Přílohou workshopu je pozvánka a prezenční listina.
Czech name
Workshop, 2022
Czech description
V prvním roce řešení byl uspořádán dne 30. 11. 2022 Informační, vzdělávací výroční workshop pro odbornou a laickou veřejnost zaměřený na podporu konzumace tuzemských olejů zpracovaných metodou zastudena, i pro tepelné zpracování. Workshop se konal v zasedací místnosti PK ČR, Počernická 272/96, 108 00 Praha 10 – Malešice. Úvodní slovo o projektu přednesl doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., odpovědný řešitel projektu. Následovaly přednášky jednotlivých řešitelů: doc. Ing. Jiří Brát, CSc. se věnoval otázce historického vnímání řepkového oleje spotřebiteli v ČR, Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. shrnula spotřebitelský průzkum zaměřený na používání olejů a tuků. Následovaly příspěvky prof. Ing. Vladimíra Filipa, CSc. s názvem „Determinanty oxidační stability surových rostlinných olejů“ a doc. Ing. Jana Kyselky, Ph.D. „Vliv procesů získávání rostlinných olejů na jejich kvalitu“. Závěrečný příspěvek „Výživová a senzorická charakteristika řepkových olejů“ přednesla na závěr doc. Ing. Heleny Čížkové, Ph.D. V průběhu workshopu i po něm proběhla poměrně živá diskuse s náměty k dalšímu průběhu řešení. Na závěr byly shrnuty výsledky/výstupy za první rok řešení, termíny pro dodání podkladů k periodické zprávě a aktivity projektu v roce 2023. Workshopu se zúčastnilo celkem 21 účastníků z odborné veřejnosti. Přílohou workshopu je pozvánka a prezenční listina.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: New sustainable processing technologies for use of domestic oilseed crops</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Praha
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
21
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce