All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

APPLICATION OF OLFACTOMETRY TO EVALUATE SENSORY PROPERTIES OF FOOD

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928253" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928253 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    VYUŽITÍ OLFAKTOMETRIE PRO HODNOCENÍ SENZORICKÝCH VLASTNOSTÍ POTRAVIN

  • Original language description

    Spojení senzorické a instrumentální analýzy pachových látek představuje plynová chromatografie ve spojení s olfaktometrií (GC-O). GC-O kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí lidského čichového systému. V následujících kapitolách jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie na příkladech z naší laboratorní praxe. Konkrétně se jedná o vývoj, ověření a aplikaci metody pro stanovení výskytu senzoricky aktivních látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování nebo extrakce a stupni rafinace.

  • Czech name

    VYUŽITÍ OLFAKTOMETRIE PRO HODNOCENÍ SENZORICKÝCH VLASTNOSTÍ POTRAVIN

  • Czech description

    Spojení senzorické a instrumentální analýzy pachových látek představuje plynová chromatografie ve spojení s olfaktometrií (GC-O). GC-O kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí lidského čichového systému. V následujících kapitolách jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie na příkladech z naší laboratorní praxe. Konkrétně se jedná o vývoj, ověření a aplikaci metody pro stanovení výskytu senzoricky aktivních látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování nebo extrakce a stupni rafinace.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: New sustainable processing technologies for use of domestic oilseed crops</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů