APPLICATION OF OLFACTOMETRY TO EVALUATE SENSORY PROPERTIES OF FOOD
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928253" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928253 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VYUŽITÍ OLFAKTOMETRIE PRO HODNOCENÍ SENZORICKÝCH VLASTNOSTÍ POTRAVIN
Original language description
Spojení senzorické a instrumentální analýzy pachových látek představuje plynová chromatografie ve spojení s olfaktometrií (GC-O). GC-O kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí lidského čichového systému. V následujících kapitolách jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie na příkladech z naší laboratorní praxe. Konkrétně se jedná o vývoj, ověření a aplikaci metody pro stanovení výskytu senzoricky aktivních látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování nebo extrakce a stupni rafinace.
Czech name
VYUŽITÍ OLFAKTOMETRIE PRO HODNOCENÍ SENZORICKÝCH VLASTNOSTÍ POTRAVIN
Czech description
Spojení senzorické a instrumentální analýzy pachových látek představuje plynová chromatografie ve spojení s olfaktometrií (GC-O). GC-O kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí lidského čichového systému. V následujících kapitolách jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie na příkladech z naší laboratorní praxe. Konkrétně se jedná o vývoj, ověření a aplikaci metody pro stanovení výskytu senzoricky aktivních látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování nebo extrakce a stupni rafinace.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: New sustainable processing technologies for use of domestic oilseed crops</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů