Application of olfactometry to assess the aroma of rapeseed oils
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930943" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930943 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/24:43930944
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití olfaktometrie pro hodnocení vůně řepkových olejů
Original language description
Plynová chromatografie-olfaktometrie (GC-O) představuje integraci senzorické a instrumentální analýzy vonných látek. Metoda kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí čichového ústrojí v lidském nose. V prezentaci jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie jako je výběr a školení hodnotitelů a zajištění vysokého zakoncentrování analytů pomocí metody SAFE (metoda odpařování aromat za asistence rozpouštědla). Následně jsou prezentovány výsledky stanovení klíčových vonných látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování a stupni rafinace.
Czech name
Využití olfaktometrie pro hodnocení vůně řepkových olejů
Czech description
Plynová chromatografie-olfaktometrie (GC-O) představuje integraci senzorické a instrumentální analýzy vonných látek. Metoda kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí čichového ústrojí v lidském nose. V prezentaci jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie jako je výběr a školení hodnotitelů a zajištění vysokého zakoncentrování analytů pomocí metody SAFE (metoda odpařování aromat za asistence rozpouštědla). Následně jsou prezentovány výsledky stanovení klíčových vonných látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování a stupni rafinace.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: New sustainable processing technologies for use of domestic oilseed crops</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů