All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of olfactometry to assess the aroma of rapeseed oils

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930943" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930943 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22330/24:43930944

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití olfaktometrie pro hodnocení vůně řepkových olejů

  • Original language description

    Plynová chromatografie-olfaktometrie (GC-O) představuje integraci senzorické a instrumentální analýzy vonných látek. Metoda kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí čichového ústrojí v lidském nose. V prezentaci jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie jako je výběr a školení hodnotitelů a zajištění vysokého zakoncentrování analytů pomocí metody SAFE (metoda odpařování aromat za asistence rozpouštědla). Následně jsou prezentovány výsledky stanovení klíčových vonných látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování a stupni rafinace.

  • Czech name

    Využití olfaktometrie pro hodnocení vůně řepkových olejů

  • Czech description

    Plynová chromatografie-olfaktometrie (GC-O) představuje integraci senzorické a instrumentální analýzy vonných látek. Metoda kombinuje separaci senzoricky aktivních látek pomocí plynové chromatografie a detekci pomocí čichového ústrojí v lidském nose. V prezentaci jsou shrnuty praktické aspekty olfaktometrie jako je výběr a školení hodnotitelů a zajištění vysokého zakoncentrování analytů pomocí metody SAFE (metoda odpařování aromat za asistence rozpouštědla). Následně jsou prezentovány výsledky stanovení klíčových vonných látek v řepkových olejích v závislosti na způsobu lisování a stupni rafinace.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK22010135" target="_blank" >QK22010135: New sustainable processing technologies for use of domestic oilseed crops</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů