Summary of results and outputs of Grant QK1910100
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930741" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930741 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/24:43930950
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Shrnutí výsledků a výstupů Grantu QK1910100
Original language description
Reformulace potravin je důležitá u potravin denní spotřeby, které obsahují vysoké množství soli, tuku nebo cukru. Naopak u pochutin, které spotřebitelé konzumují výjimečně, reformulace nepřinese požadovaného vlivu na zdraví konzumentů. Proto byl tento grant zaměřen na reformulaci potravin denní spotřeby, kdy největší důraz byl kladen na snížení obsahu soli a tuku, jejichž vysoké příjmy ve stravě způsobují konzumentům největší zdravotní potíže.
Czech name
Shrnutí výsledků a výstupů Grantu QK1910100
Czech description
Reformulace potravin je důležitá u potravin denní spotřeby, které obsahují vysoké množství soli, tuku nebo cukru. Naopak u pochutin, které spotřebitelé konzumují výjimečně, reformulace nepřinese požadovaného vlivu na zdraví konzumentů. Proto byl tento grant zaměřen na reformulaci potravin denní spotřeby, kdy největší důraz byl kladen na snížení obsahu soli a tuku, jejichž vysoké příjmy ve stravě způsobují konzumentům největší zdravotní potíže.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Impact of reformulation on the shelf-life and physical and chemical properties of food products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů