Reformulation of bread and bakery products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43927424" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43927424 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reformulace pekařských výrobků
Original language description
Reformulace pekařských výrobků, konkrétně úprava recepturního složení a využití modifikovaných technologických postupů, je jedním ze současných výživových trendů při výrobě chleba a pečiva. Vývoj reformulovaných potravin se sníženým obsahem soli, cukru a tuku, vývoj potravin s nižším glykemickým indexem a sníženou energetickou hodnotou se zachováním původního charakteru výrobku, je důležitý z důvodu ochrany a udržení zdraví vybraných skupin populace zejména dětí a dospívajících. V rámci příspěvku budou prezentovány druhy reformulací pekařských výrobků a možnosti jejich řešení v pekárenské praxi.
Czech name
Reformulace pekařských výrobků
Czech description
Reformulace pekařských výrobků, konkrétně úprava recepturního složení a využití modifikovaných technologických postupů, je jedním ze současných výživových trendů při výrobě chleba a pečiva. Vývoj reformulovaných potravin se sníženým obsahem soli, cukru a tuku, vývoj potravin s nižším glykemickým indexem a sníženou energetickou hodnotou se zachováním původního charakteru výrobku, je důležitý z důvodu ochrany a udržení zdraví vybraných skupin populace zejména dětí a dospívajících. V rámci příspěvku budou prezentovány druhy reformulací pekařských výrobků a možnosti jejich řešení v pekárenské praxi.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Impact of reformulation on the shelf-life and physical and chemical properties of food products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů