All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of the nutritional, microbiological and sensory quality of butters on the Czech market

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930895" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930895 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zhodnocení nutriční, mikrobiologické a senzorické kvality másel na českém trhu

  • Original language description

    V monitoringu kvality vzorků másel z českého trhu byly zastoupeny výrobky z evropských zemí (Polsko, Německo, Rakousko, Francie, Itálie, Irsko) i z české produkce. Produkce byla konvenční i z kontrolovaného ekologického zemědělství (BIO). Mikrobiologickou kvalitu technologického zpracování prokázaly nízkými hodnotami celkového počtu mikroorganizmů a plísní. Obsah trans-nenasycených mastných kyselin se výrazně lišil v závislosti na plemeni a způsobu krmení. Celková senzorická jakost vzorků byla hodnocena v rozmezí dobrá až výborná.

  • Czech name

    Zhodnocení nutriční, mikrobiologické a senzorické kvality másel na českém trhu

  • Czech description

    V monitoringu kvality vzorků másel z českého trhu byly zastoupeny výrobky z evropských zemí (Polsko, Německo, Rakousko, Francie, Itálie, Irsko) i z české produkce. Produkce byla konvenční i z kontrolovaného ekologického zemědělství (BIO). Mikrobiologickou kvalitu technologického zpracování prokázaly nízkými hodnotami celkového počtu mikroorganizmů a plísní. Obsah trans-nenasycených mastných kyselin se výrazně lišil v závislosti na plemeni a způsobu krmení. Celková senzorická jakost vzorků byla hodnocena v rozmezí dobrá až výborná.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Number of pages

    13

  • Place of publication

  • Publisher/client name

    MAFRA, a.s.

  • Version