Evaluation of the nutritional, microbiological and sensory quality of butters on the Czech market
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930895" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930895 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zhodnocení nutriční, mikrobiologické a senzorické kvality másel na českém trhu
Original language description
V monitoringu kvality vzorků másel z českého trhu byly zastoupeny výrobky z evropských zemí (Polsko, Německo, Rakousko, Francie, Itálie, Irsko) i z české produkce. Produkce byla konvenční i z kontrolovaného ekologického zemědělství (BIO). Mikrobiologickou kvalitu technologického zpracování prokázaly nízkými hodnotami celkového počtu mikroorganizmů a plísní. Obsah trans-nenasycených mastných kyselin se výrazně lišil v závislosti na plemeni a způsobu krmení. Celková senzorická jakost vzorků byla hodnocena v rozmezí dobrá až výborná.
Czech name
Zhodnocení nutriční, mikrobiologické a senzorické kvality másel na českém trhu
Czech description
V monitoringu kvality vzorků másel z českého trhu byly zastoupeny výrobky z evropských zemí (Polsko, Německo, Rakousko, Francie, Itálie, Irsko) i z české produkce. Produkce byla konvenční i z kontrolovaného ekologického zemědělství (BIO). Mikrobiologickou kvalitu technologického zpracování prokázaly nízkými hodnotami celkového počtu mikroorganizmů a plísní. Obsah trans-nenasycených mastných kyselin se výrazně lišil v závislosti na plemeni a způsobu krmení. Celková senzorická jakost vzorků byla hodnocena v rozmezí dobrá až výborná.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2024
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Number of pages
13
Place of publication
—
Publisher/client name
MAFRA, a.s.
Version
—