Possibilities of using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F13%3A43896680" target="_blank" >RIV/60461373:22340/13:43896680 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/13:43896680
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
Original language description
V tomto experimentu byla použita relativně nová metoda Elektrochemická impedanční spektroskopie (EIS), která by mohla být využitelná pro stanovení kvalitativních ukazatelů v potravinách. V této práci byly pro analyzování použity 100 % pomerančové šťávy ačerstvě mechanicky vymačkané pomerančové šťávy. Kvalita a autenticita pomerančových šťáv může být rozdílná a tato metoda analýzy může být použita pro jednoduché a rychlé analyzování pro džusy a ovocné nápoje. Cílem práce bylo zjistit možnosti použití impedančního měření (EIS) pomerančových šťáv a zjistit závislost impedance a kvalitativních ukazatelů. Byla měřena elektrická impedance pěti pomerančových 100 % džusů a čerstvé vymačkané šťávy ze tří druhů pomerančů odlišených podle země původu (Řecko, Turecko a Španělsko). Skupina vzorků byla zakoupena v běžné obchodní síti v ČR. Vzorky byly naředěny na různé koncentrace a měřeny precizním impedančním analyzátorem Agilent 4294A. Impedanční měření může být použitelné pro monitorování vlhko
Czech name
Možnosti použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
Czech description
V tomto experimentu byla použita relativně nová metoda Elektrochemická impedanční spektroskopie (EIS), která by mohla být využitelná pro stanovení kvalitativních ukazatelů v potravinách. V této práci byly pro analyzování použity 100 % pomerančové šťávy ačerstvě mechanicky vymačkané pomerančové šťávy. Kvalita a autenticita pomerančových šťáv může být rozdílná a tato metoda analýzy může být použita pro jednoduché a rychlé analyzování pro džusy a ovocné nápoje. Cílem práce bylo zjistit možnosti použití impedančního měření (EIS) pomerančových šťáv a zjistit závislost impedance a kvalitativních ukazatelů. Byla měřena elektrická impedance pěti pomerančových 100 % džusů a čerstvé vymačkané šťávy ze tří druhů pomerančů odlišených podle země původu (Řecko, Turecko a Španělsko). Skupina vzorků byla zakoupena v běžné obchodní síti v ČR. Vzorky byly naředěny na různé koncentrace a měřeny precizním impedančním analyzátorem Agilent 4294A. Impedanční měření může být použitelné pro monitorování vlhko
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sbornik XXXIX Konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-705-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
13
Pages from-to
279-291
Publisher name
MZLU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 27, 2013
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—