All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Utilization impedance spectroscopy for monitoring changes in honey bee

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F16%3A43902194" target="_blank" >RIV/60461373:22340/16:43902194 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22330/16:43902194

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití impedanční spektroskopie pro sledování změn ve včelím medu

  • Original language description

    Med se těší velké oblibě na trhu nejen v České republice. Celosvětově se med řadí mezi nejvíce falšované produkty, jako například javorový sirup, olivový olej, ryby, ovocné šťávy a vína. Mezi nejčastějšími způsoby falšování medu je přídavek cukru (nejčastěji třtinový cukr), sirupu nebo jiné sofistikované metody k zamaskování původu. Měření impedančního spektra může být užitečné pro detekci některé běžné úpravy kvality medu, jako falšování cukrem (sacharóza, fruktóza, glukóza) nebo přídavkem vody. Tato metoda by mohla být použita při předběžné analýze (poskytuje komplexní fyzikálně-chemickou informaci o vzorku), než dojde k aplikaci klasických analytických metod.

  • Czech name

    Využití impedanční spektroskopie pro sledování změn ve včelím medu

  • Czech description

    Med se těší velké oblibě na trhu nejen v České republice. Celosvětově se med řadí mezi nejvíce falšované produkty, jako například javorový sirup, olivový olej, ryby, ovocné šťávy a vína. Mezi nejčastějšími způsoby falšování medu je přídavek cukru (nejčastěji třtinový cukr), sirupu nebo jiné sofistikované metody k zamaskování původu. Měření impedančního spektra může být užitečné pro detekci některé běžné úpravy kvality medu, jako falšování cukrem (sacharóza, fruktóza, glukóza) nebo přídavkem vody. Tato metoda by mohla být použita při předběžné analýze (poskytuje komplexní fyzikálně-chemickou informaci o vzorku), než dojde k aplikaci klasických analytických metod.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Hygiena a technologie potravin - XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    244-247

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 19, 2016

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article