Utilization impedance spectroscopy for monitoring changes in honey bee
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F16%3A43902194" target="_blank" >RIV/60461373:22340/16:43902194 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/16:43902194
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití impedanční spektroskopie pro sledování změn ve včelím medu
Original language description
Med se těší velké oblibě na trhu nejen v České republice. Celosvětově se med řadí mezi nejvíce falšované produkty, jako například javorový sirup, olivový olej, ryby, ovocné šťávy a vína. Mezi nejčastějšími způsoby falšování medu je přídavek cukru (nejčastěji třtinový cukr), sirupu nebo jiné sofistikované metody k zamaskování původu. Měření impedančního spektra může být užitečné pro detekci některé běžné úpravy kvality medu, jako falšování cukrem (sacharóza, fruktóza, glukóza) nebo přídavkem vody. Tato metoda by mohla být použita při předběžné analýze (poskytuje komplexní fyzikálně-chemickou informaci o vzorku), než dojde k aplikaci klasických analytických metod.
Czech name
Využití impedanční spektroskopie pro sledování změn ve včelím medu
Czech description
Med se těší velké oblibě na trhu nejen v České republice. Celosvětově se med řadí mezi nejvíce falšované produkty, jako například javorový sirup, olivový olej, ryby, ovocné šťávy a vína. Mezi nejčastějšími způsoby falšování medu je přídavek cukru (nejčastěji třtinový cukr), sirupu nebo jiné sofistikované metody k zamaskování původu. Měření impedančního spektra může být užitečné pro detekci některé běžné úpravy kvality medu, jako falšování cukrem (sacharóza, fruktóza, glukóza) nebo přídavkem vody. Tato metoda by mohla být použita při předběžné analýze (poskytuje komplexní fyzikálně-chemickou informaci o vzorku), než dojde k aplikaci klasických analytických metod.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena a technologie potravin - XLVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
244-247
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 19, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—